Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚωνσταντίνος: Οι γαλαζοαίματοι τίμησαν τη μνήμη του - Η οικοδέσποινα Καμίλα, το...

Κωνσταντίνος: Οι γαλαζοαίματοι τίμησαν τη μνήμη του – Η οικοδέσποινα Καμίλα, το μπορντό της Μαρί Σαντάλ, αγκαζέ Φελίπε και Λετίθια

Ο πρίγκιπας Παύλος ανέγνωσε εδάφιο από την Αγία Γραφή – Θα το διάβαζε ο Ουίλιαμ – Ποιοι έδωσαν το παρών, ποιοι δεν πήγαν

Στο Κάστρο του Ουίνδσορ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (27/2) το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου), ο ναός στον οποίο μεταφέρθηκε το φέρετρο με τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά από την εξόδιο ακολουθία του Λονδίνου, ώστε να ενταφιαστεί στη βασιλική κρύπτη.

Οικοδέσποινα η βασίλισσα Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος απουσίασε από το μνημόσυνο για λόγους υγείας καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο, ενώ ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ δεν έδωσε το παρών στην τελετή για «προσωπικούς λόγους». Έτσι, στην επιμνημόσυνη δέηση που οργάνωσε η βρετανική βασιλική οικογένεια, οικοδέσποινα ήταν τελικά η βασίλισσα Καμίλα.

Το μνημόσυνο διοργανώθηκε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια προς ένδειξη της συγγενικής σχέσης και της στενής φιλίας που διατηρούσαν οι δύο οικογένειες καθώς ο πατέρας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος Α’, ήταν ξάδερφος του πατέρα του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππου, άρα ήταν και εκείνοι ξαδέρφια. Επιπλέον, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ και ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Συνολικά, οι καλεσμένοι ήταν περίπου 330 και από αυτούς περίπου 80 ήταν μέλη βασιλικών οικογενειών απ’ όλο τον κόσμο.

Ο πρίγκιπας Παύλος διάβασε εδάφιο από την Αγία Γραφή – Θα το διάβαζε ο Ουίλιαμ

Από τους πρώτους που έφτασαν στο παρεκκλήσι ήταν ο πρίγκιπας Παύλος με την οικογένειά του ο οποίος διάβασε εδάφιο από την Αγία Γραφή που αρχικά σχεδιαζόταν να αναγνώσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ενώ ακολούθησαν και τα άλλα τέσσερα παιδιά του τέως βασιλιά τα οποία διάβασαν σε αγγλική μετάφραση την Ιθάκη του Καβάφη.

Επιμνημόσυνη ομιλία απηύθυνε ο λόρδος Σόαμς, φίλος του εκλιπόντος, πρώην υφυπουργός Άμυνας και εγγονός του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις αφίξεις των βασιλικών οικογενειών στο Ουίνδσορ για την τελετή

Η απουσία του Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του τέως Βασιλιά της Ελλάδος για να τους ενημερώσει ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί.

Η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα, όπως δήλωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Αγκαζέ με τον Φελίπε η Λετίθια
Εν μέσω πολλών δημοσιευμάτων για τη σχέση που έχουν μεταξύ τους ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η σύζυγός του, Λετίθια, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης της με τον πρώην γαμπρό της, το ζευγάρι έδωσε το παρών στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου.

Η Λετίθια επέλεξε ένα σκουρόχρωμο σύνολο σε αποχρώσεις του σκούρου μπλε ολοκληρώνοντάς το με μια κάπα και διακριτικά σκουλαρίκια, κρατώντας τον σύζυγό της από το μπράτσο, αγκαζέ και εκφράζοντας τη στήριξή της στον βασιλιά Φελίπε σε μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή, εκείνη της επιμνημόσυνης δέησης του θείου του.

windsor_arthrou
Ο Παύλος με τη Μαρί – Σαντάλ
windsor__4_
Ο Φίλιππος της Ισπανίας με τη Λετίθια
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC4XE
Από αριστερά προς τα δεξιά: Η πριγκίπισσα Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες, η Τατιάνα Μπλάτνικ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Νικόλαο
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC73Z
Η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Από αριστερά: Η Μαρί Σαντάλ Μίλλερ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Παύλο, τα παιδιά τους Μαρία Ολυμπία, Κωνσταντίνος Αλέξιος, Αχιλλέας Ανδρέας, Οδυσσέας Κίμωνας. Πιο πίσω ο μικρότερος γιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος με την συζυγό του Νίνα Φλορ. Ακόμα πιο πίσω η πριγκίπισσα Θεοδώρα, μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιο Κούμαρ.
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC72R
Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ προσέρχονται στον ναό
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC6RH
Στην πρώτη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά: η Άννα Μαρία, ο Παύλος, η Μαρί Σαντάλ, η Αλεξία Μπλάτνικ, ο Νικόλαος, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ