Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες &...

Μόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα

Ιωακείμ Φροσύνης: Πόσο συχνά συναντάμε παιδί με σύνδρομο Down να μιλά άπταιστα 4 γλώσσες, να παίζει 3 μουσικά όργανα και να θέλει να γίνει επιστήμονας; Καθόλου συχνά θα πει κανείς, κυρίως στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή ώστε να βοηθηθούν παιδιά με διαφορετικότητες όπως είναι το σύνδρομο Down.

Ο Ιωακείμ νίκησε το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες και ξέρει επίσης 3 μουσικά όργανα

Ο Ιωακείμ είναι ένα παιδί που πάσχει από σύνδρομο Down, ωστόσο κατέχει άπταιστα 4 ξένες γλώσσες, και έχει μάθει να παίζει 3 μουσικά όργανα. Μάλιστα, έχει γράψει και το δικό του βιβλίο.

Η μητέρα του, κυρία Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 22 χρόνια το τέταρτο παιδί της, το οποίο ήξερε πως είχε σύνδρομο Down, όμως με τον άντρα της αποφάσισαν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.

Μέχρι τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ όχι μόνο δεν μιλούσε, αλλά δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος. Μέχρι που κάποιος μίλησε στους γονείς του για το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» στην Αμερική.

Οι γονείς του, τον πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμαθαν τα πάντα για αυτό το πρόγραμμα που τελικά χάρισε στον μικρό γιο τους μία νέα ζωή. Σήμερα, ο 22χρονος Ιωακείμ μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όμως ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enimerotiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ