Μαίρη Χρονοπούλου: Στο σπίτι της στην Παιανία η τελευταία της «γιορτή» – Ποιοι θα παραβρεθούν

648

Από το 2019 είχε καταθέσει, γραπτώς, σε γραφείο τελετών, την επιθυμία της να αποτεφρωθεί

Στον προσωπικό της παράδεισο, το σπίτι της στην Παιανία, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, αποχαιρετιστήρια «γιορτή» της Μαίρης Χρονοπούλου η οποία έφυγε από την ζωή, πριν λίγες ημέρες, σε ηλικία 90 ετών, έχοντας ζήσει μια γεμάτη και πλούσια σε εμπειρία ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η σορός της αγαπημένης ηθοποιού θα μεταφερθεί εκεί, στο καταπράσινο κτήμα της, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να την αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα της πρόσωπα πριν την αποτέφρωσή της.

Η ίδια εξάλλου είχε προετοιμάσει την τελευταία αυτή τελετή, με κάθε λεπτομέρεια, εδώ και αρκετά χρόνια. Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr o κ. Αθανάσιος Πουλάκης, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην περιοχή της Παιανίας, η Μαίρη Χρονοπούλου τού είχε καταθέσει γραπτώς, από το 2019, την επιθυμία της να αναλάβει την τελετή της αποτέφρωσής της, όταν φύγει από τη ζωή. Είχε επίσης επιλέξει ένα λευκό φέρετρο το οποίο είχε πληρώσει.

Το διαδικαστικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παραλαβή της σορού της από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, εξαιτίας του γεγονότος ότι η εκλιπούσα δεν είχε στενούς συγγενείς, έχει πλέον λυθεί. Αύριο η σορός της αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο όπου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή, όπως ορίζεται από τον νόμο σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, μια ομάδα δικών της ανθρώπων, η οποία αποτελείται από άτομα που συνδέονταν με στενή σχέση φιλίας μαζί της, ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες της αποχαιρετιστήριας τελετής που θα γίνει στο σπίτι της στην Παιανία, σύμφωνα πάντα με την επιθυμία της. Ανάμεσά τους είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και βουλευτής πλέον Σπύρος Μπιμπίλας, ο ηθοποιός και συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας, ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζιμιχάλης κ.α.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr