Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝηπιαγωγός ετών 102, πραγματική αγωνίστρια: Συγκινεί η γηραιότερη υποψήφια που “κατεβαίνει” στις...

Νηπιαγωγός ετών 102, πραγματική αγωνίστρια: Συγκινεί η γηραιότερη υποψήφια που “κατεβαίνει” στις δημοτικές εκλογές

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ήδη σε εξέλιξη, με τους 332 δήμους να προετοιμάζονται για τη μεγάλη “μάχη” της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου, με 1.222 δημοτικούς συνδυασμούς να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, ως επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, διεκδικούν τη θέση του δημάρχου 1.047 άνδρες, ενώ μόλις 164 γυναίκες, προσφέροντας ένα ποσοστό 13,5% του συνόλου.

Σε συγκριτική βάση, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, υποψήφιες δήμαρχοι ήταν μόνο 176 γυναίκες (ποσοστό 10,8% επί των υποψηφίων), εκ των οποίων εξελέγησαν μόλις 18 (ποσοστό 5,4% επί των εκλεγέντων). Επιπλέον, στις δημοτικές εκλογές του 2014, υπήρχαν 153 υποψήφιες γυναίκες (ποσοστό 10,6%), εκ των οποίων εξελέγησαν μόνο 15. Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν την ανάγκη για αυξημένη εκπροσώπηση των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη διακυβέρνηση.

102χρονη κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος:

Υπάρχουν πραγματικά ενδιαφέροντα παραδείγματα υποψηφίων που δεν φοβούνται να ασχοληθούν με τη δημόσια υπηρεσία παρά την ηλικία τους. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι η 102χρονη Άννα Κατσούλη, η οποία κατεβαίνει ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά στο πλευρό του Γιώργου Γαβρίλη.Η Άννα Κατσούλη είναι γνωστή για την πολύχρονη δράση της και τον ρόλο της στον ΕΑΜ. Η ίδια ήταν υπεύθυνη για τη διανομή της εφημερίδας “Ριζοσπάστη” στον Πειραιά. Μετά την απελευθέρωση, συνέχισε να δραστηριοποιείται και ήταν υπεύθυνη για τη δουλειά στον σύλλογο γυναικών του Πειραιά. Η κ. Κατσούλη, που συμμετέχει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γαβρίλη, εξέφρασε την πίστη της ότι ο κ. Γαβρίλης θα προσφέρει σημαντικό έργο στον Πειραιά, ο οποίος χρειάζεται πολλές βελτιώσεις.

https://www.enimerotiko.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ