Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαππούς με τα 3 μικρά εγγόνια του έχουν αποκλειστεί στο Πουρί, χωρίς...

Παππούς με τα 3 μικρά εγγόνια του έχουν αποκλειστεί στο Πουρί, χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα

Δραματική έκκληση των γονέων των παιδιών για βοήθεια – Το τετράχρονο κοριτσάκι τους έχει σταματήσει τη θεραπεία για το αναπνευστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι γονείς τριών παιδιών, 4, 8 και 10 ετών, που μαζί με τον 75χρονο παππού τους έχουν εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες στο Πουρί της Ζαγοράς, ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, το οποίο πλέον έχει αποκοπεί εντελώς από τον υπόλοιπο Νομό λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το gegonota.news, τα παιδιά μένουν στο Βόλο. Όμως, τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στο Πουρί, για να μείνουν με τον παππού τους μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία. Η κακοκαιρία έκοψε στα δύο τον δρόμο που συνδέει το Πουρί με τη Ζαγορά, πριν προλάβουν οι γονείς να φτάσουν στο χωριό. Παράλληλα, έχει καταστραφεί και η πρόσβαση προς την παραλία, για να προσεγγίσει κάποιος το χωριό μέσω θαλάσσης.

Το σοβαρότερο πρόβλημα αφορά στην τετράχρονη κόρη τους, η οποία αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα. Η μητέρα της δήλωσε ότι το παιδί λαμβάνει εισπνοές με νεφελοποιητή, αλλά εξαιτίας της διακοπής ρεύματος έχει σταματήσει η θεραπεία, ενώ παράλληλα έχουν εξαντληθεί και τα αντιβιοτικά φάρμακά της.

Παράλληλα, τόσο ο παππούς όσο και τα τρία παιδιά ζουν χωρίς νερό και ρεύμα, μέσα στο σπίτι, ενώ οι προμήθειες σε τρόφιμα έχουν λιγοστέψει.Στο Πουρί έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ άλλων 4 Ισραηλινοί τουρίστες, 4 άτομα από τη Ν. Αφρική και 3 Έλληνες – όλοι τουρίστες – εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

https://www.protothema.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ