Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο: Τα τελευταία λόγια των δύο πιλότων

1052

Τι αποκαλύπτει ο πυροσβέστης που μίλησε τελευταίος με τους πιλότους

Θλίψη έχει προκαλέσει η πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο και ο τραγικός θάνατος των δύο αξιωματικών. Ο πυροσβέστης που τους μίλησε λίγα λεπτά πριν την συντριβή αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια των πιλότων.

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους. Δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν «είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε». Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε, μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε».

«Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι τρία λεπτά πριν μιλούσα μαζί τους »

Αυτά ήταν τα λόγια που είπε στο OPEN ο πυροσβέστης, ο τελευταίος άνθρωπος δηλαδή που επικοινώνησε με τους ήρωες πιλότους μας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη, πριν τη συντριβή του Canadair και τον θάνατό τους που βύθισε τη χώρα στο πένθος.

Ακόμη, ο πυροσβέστης τόνισε: «Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι τρία λεπτά πριν μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε». Σε αυτό το σημείο να προστεθεί ότι η  Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο και στον θάνατο των δύο χειριστών.

Θρήνος στα Χανιά για τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά

Την ίδια ώρα, στα Χανιά, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους, καθώς ο 34χρονος Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, είχε περάσει την παιδική και την εφηβική του ηλικία στον Αποκόρωνα με τους γονείς του να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντροφός του είναι έγκυος περίπου 3,5 μηνών, ένα παιδί που ο ίδιος δεν θα μπορέσει να γνωρίσει, αλλά εκείνο θα είναι περήφανο για τον πατέρα του. Η τραγική είδηση σκόρπισε βαθιά θλίψη στην Κρήτη και ήδη συγγενείς και φίλοι του Χρήστου Μουλά με αναρτήσεις τους εκφράζουν την οδύνη τους για τη νέα τραγωδία.

Στο πένθος η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς για τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη

Παράλληλα, στο πλευρό της οικογένειας του Περικλή Στεφανίδη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν αργά χθες το απόγευμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική στήριξη στους δικούς του, καθώς το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Ο 27χρονος Ανθυποσμηναγός (Ι), συγκυβερνήτης του μοιραίου Canadair CL-215 που συνετρίβη χθες το απόγευμα στο χωριό Πλατανιστός κοντά στην Κάρυστο, την ώρα της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που καίει από την περασμένη Κυριακή στην περιοχή, καταγόταν από το Παλαιό Αγιονέρι και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ φοίτησε αρχικά στο 16ο Γυμνάσιο και κατόπιν στο 16ο Λύκειο της Ξηροκρήνης.

https://www.in.gr/