«Φεύγω για να συνεχίσω το ταξίδι της ζωής μου»: Ραγίζει καρδιές η θεία του 20χρονου Γεράσιμου – Πέταξε σήμερα για Ανόβερο

248

Ο Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, ένας 21χρονος φοιτητής από τον Βόλο που σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ, είναι ο μοναδικός επιζώντας από το πρώτο βαγόνι του τρένου που εμπλέκεται στο τραγικό σιδηροδρομικό  δυστύχημα στα Τέμπη.

Σήμερα το μεσημέρι, αναχώρησε για το Ανόβερο στη Γερμανία, σε ένα εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thenewspaper.gr. Ο Γεράσιμος μεταφέρθηκε εκεί από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν σε αρκετά κρίσιμη κατάσταση.

Έπειτα από πάνω από 100 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ, ο Γεράσιμος ξεκινά να αντιδρά στο περιβάλλον του, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης. Παρόλα αυτά, η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή και δύσκολη.

Στην πτήση του Γεράσιμου, βρισκόταν και ο αδελφός του, που τον συνόδευσε κατά την αεροδιακομιδή του στο Ανόβερο. Επιπλέον, στις 14:00 ξεκίνησε ένα ακόμη αεροπλάνο, που μετέφερε τους γονείς του Γεράσιμου από τη Θεσσαλονίκη στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Τα συγκινητικά λόγια της θείας του 21χρονου Γεράσιμου

Η θεία του 21χρονου Γεράσιμου ανέβασε μια εικόνα στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, όπου εκφράζει τις ευχές της για ένα ασφαλές ταξίδι στον ανιψιό της. “Με τη βοήθεια της Παναγίας και τη δική σας, φεύγω για να συνεχίσω το ταξίδι της ζωής μου…Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!”, έγραψε χαρακτηριστικά.

“Ο Γεράσιμος, το παιδί μας είναι στο χέρι της Παναγίας. Περιμένουμε την ενημέρωση των γιατρών κάθε μέρα, ευελπιστώντας σε ένα θαύμα. Το παιδί μου θέλει όλοι γύρω του να χαμογελούν, είναι ένα χαμογελαστό παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που προσεύχονται για τον γιο μας και εκφράζουν την συμπαράστασή τους. Ο Γεράσιμος συνθέτει μουσική, του έχω φέρει να ακούει τις μουσικές του. Οι γιατροί του νοσοκομείου, οι νοσηλευτές, είναι άγγελοι, κάνουν για το παιδί μας ό,τι περνάει από το χέρι τους.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αυτήν την στιγμή θέλω να παραμείνω σιωπηλή και να επικεντρωθώ στο παιδί μου. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν βγει που δεν έχω δώσει εγώ στα μέσα, ίσως είναι λόγια συγγενών, αλλά όχι δικά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθειά τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου.”

“Τα ίδια είναι το παιδί… Στείλαμε στο Βοστώνη τις εξετάσεις του και στην πρώτη αξονική μας είπαν ότι είναι νεκρό, στη δεύτερη μας είπαν πως ελαφρώς κάτι δείχνει, καλύτερο θα είναι άλλη αξονική. Τώρα θα στείλω τις εξετάσεις και σε άλλο πανεπιστήμιο για να δούμε τι εξέλιξη θα έχουμε. Είναι βαριά το παιδί μας. Ήταν αριστούχος. Έβγαλε το μουσικό σχολείο. Μάθαινε φτωχά παιδάκια όργανα που δεν είχαν λεφτά. Ένα αγγελούδι, γελαστό, ζεστό… Εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, όλη η οικογένεια και ο γιος μου, που ήταν ιπτάμενος εκπαιδευτής στα F-16 και έχει δει θαύματα την ώρα που σκοτώνονταν με τα αεροπλάνα μπροστά του. Μας είπαν ότι το παιδί δεν είναι καλά. Μας είπαν να είμαστε έτοιμοι για όλα. Όλη η Ελλάδα και τα μοναστήρια προσεύχονται. Τον γιο μου τον ξέρουν όλα τα μοναστήρια.

Το παιδί μας είναι στο νοσοκομείο, είναι στα ίδια. Ο Θεός και η Παναγία να το φυλάξει, να γίνει καλά. Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε ότι θα το κάνει καλά. Δεν έχουμε ενημέρωση από τους γιατρούς. Πηγαίνω στο νοσοκομείο, πώς δεν πηγαίνω. Εγώ δε μπορώ ούτε μέσα να πάω, ούτε να το δω… Ήταν ένα παιδί, αριστούχος μαθητής του μουσικού σχολείου, ένα καλό παιδί. Τον ίδιο πόνο έχουν όλες οι μανούλες που έχασαν τα παιδάκια τους, τα βλασταράκια τους. Από μία σταλιά να τα μεγαλώσεις, να τα μορφώσεις, να τα διαπαιδαγωγήσεις σωστά και να τα χάσεις έτσι, για μία αμέλεια κάποιων! Το φταίξιμο το έχουν οι πρώτοι σταθμάρχες που άφησαν τον άπειρο κι έφυγαν. Αυτοί πρέπει να σουβλιστούν, όχι να μπουν απλά φυλακή!”

Η θεία του Γεράσιμου για τα γενέθλιά του:

“21 σήμερα… Πολύχρονος. Να σε χαιρόμαστε. Ευχόμαστε του χρόνου να σβήσεις μόνος σου τα κεράκια. Κράτα γερά, μικρέ, μεγάλε μας γίγαντα. Σ’ αγαπάμε.”

Τα λόγια του πατέρα του 21χρονου Γεράσιμου:

“Τώρα μόλις βγήκα από την εντατική. Φεύγουμε για τη Γερμανία. Πρώτα ο Θεός, το παιδί θα μεταφερθεί εκεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο. Άνοιξε τα μάτια του αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα όταν γυρίσουμε με το καλό από την Γερμανία”

https://www.enimerotiko.gr/