Κομοτηνή: Ασθενής που ζυγίζει… 360 κιλά καταγγέλλει ότι το ΕΚΑΒ αρνείται να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο

5356

Δεν διαθέτουν τα μέσα για να διαχειριστούν την περίπτωση του 58χρονου Σερίφ Σιαχήν, ο οποίος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι – Έχει διαγνωσθεί με σοβαρή κλινικά παχυσαρκία

Σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία υπόκειται εδώ και χρόνια ο Σερίφ Σιαχήν που ζει στην Κομοτηνή, και καταγγέλλει πως  εξαιτίας του βάρους του ακόμη και το ΕΚΑΒ αρνείται να του  παρέχει υπηρεσίες,  καθώς ζυγίζει… 360 κιλά γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Το πρόβλημα ήρθε πρόσφατα  στην επιφάνεια, όταν ο 58χρονος Σερίφ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Από το 112 του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και γι’ αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο»,  καταγγέλλει ο συνήγορος  ΑμεΑ στο ThessToday.gr.

Ο 58χρονος άνδρας είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του και με μοναδικό στήριγμα τη σύζυγό του, προσπαθεί να επιβιώσει ενώ την ίδια στιγμή τον εγκαταλείπει και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού η υπερμεγέθης σωματική διάπλαση του 58χρονου «απαγορεύει» ουσιαστικά τη μετακίνησή του.

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως προβληματική κατάσταση, καθώς είναι παράξενο  εν έτει 2023 το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μην έχει βρει τρόπο για να εξυπηρετεί ακόμη κι αυτούς τους ασθενείς. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να απευθύνεται συχνά στην ιδιωτική υγεία.

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα» καταγγέλλει ο συνήγορός του και υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για βοήθεια σε έναν κατάκοιτο άνθρωπο που δεν μπορεί ούτε να σηκωθεί από το κρεβάτι καθώς «κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί» όπως εξηγεί.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr