Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Κρητικός που ζει απομομωνομένος χωρίς ΔΕΗ και βενζινάδικα, παίρνει ρεύμα από...

Ο Κρητικός που ζει απομομωνομένος χωρίς ΔΕΗ και βενζινάδικα, παίρνει ρεύμα από τον ήλιο

Κρητικός εφευρέτης: Ο λόγος για τον Μιχάλη Καλογεράκη που  είναι ένα πραγματικά δυνατό μυαλό, με απίστευτες και ποικίλες γνώσεις σε θέματα μηχανολογίας, ηλεκτρισμού, ηλεκτρονικών και χημείας.

Ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση της αιολικής αλλά και της ηλιακής ενέργειας. Ζει απομονωμένος σε ένα μικρό  χωριό έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς όμως να δέχεται κάποιας μορφής οικονομική υποστήριξη από το Κράτος για το ερευνητικό του έργο.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, στην αποθήκη του παράγει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 χιλιόμετρα, χωρίς να χρειαστεί να επίσκεψη σε κάποιο βενζινάδικο.

«Εχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου – αέρα.Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του για να χρησιμοποιεί αυτό το καύσιμο. Το τελικό μείγμα όπως ο ίδιος δηλώνει , είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος αραιώσει το μείγμα, μπορεί  ακόμα και να το πιει.

«Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά»λέει χαρακτηριστικά ο κρητικός ερευνητής.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο τονίζει:

Δυστυχώς, όπου κυβερνάει το χρήμα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη!

Αλλά και με τα χωράφια των ανθρώπων, εδώ στην Κρήτη, δεν είδες τι έγινε; Ήρθαν τα ΜΑΤ και τους τα πήραν με το ζόρι, για να τα δώσουν στους ξένους, να τα κάνουν φωτοβολταϊκά πάρκα, χωρίς να δώσουν στους ιδιοκτήτες των χωραφιών ούτε ένα ευρώ! Και μας πουλάνε μετά οι ξένοι το ρεύμα που παίρνουν δωρεάν από τον αέρα και τον ήλιο μας! Αν γινόταν αυτό παλιά, θα τους έπαιρναν με τις πέτρες! Τώρα όμως οι άνθρωποι άλλαξαν και στήριξαν τις ελπίδες τους στη Δικαιοσύνη. Πάνε λοιπόν στα δικαστήρια, αλλά με τα λεφτά που διαθέτουν δεν μπορούν να δικαιωθούν. Οι άλλοι έχουν περισσότερα και έτσι κερδίζουν τις δίκες…”.

Παράγει καθημερινά 10 λίτρα καυσίμου

Καθημερινά, το σύστημα που έχει κατασκευάσει ο 50χρονος “εφευρέτης” μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σε όλα τα οχήματα, αρκεί πρώτα να γίνει μια επεξεργασία στον κινητήρα τους, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση. «Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ