Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜανώλης Καντάρης: Ραγίζει καρδιές η κόρη του 12 χρόνια μετά την σοκαριστική...

Μανώλης Καντάρης: Ραγίζει καρδιές η κόρη του 12 χρόνια μετά την σοκαριστική δολοφονία

Στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Μανώλης Καντάρης υπάρχει μια δική του φωτογραφία και γύρω της μια σειρά από σπαρακτικά μηνύματα, ανάμεσα στα δεκάδες καντήλια κι λουλούδια που άφησαν κάτοικοι της περιοχής.
Όλοι συγκλονισμένοι. Δώδεκα χρόνια πριν, η Ελλάδα παγώνει από την στυγερή δολοφονία του άτυχου πατέρα.

Του 44χρονου πατέρα που εκείνο το πρωί θα πήγαινε τη γυναίκα του σε μαιευτήριο να γεννήσει. Του οικογενειάρχη που σκότωσαν έξω από το σπίτι του, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής στο κέντρο της Αθήνας, για να πάρουν και να πουλήσουν την κάμερα που κρατούσε.

Το σπαρακτικό μήνυμα της μεγαλύτερης κόρης του στο twitter, το οικογενειακό δράμα που συνεχίζεται με τα δύο μικρότερα παιδιά του να μεγαλώνουν χωρίς εκείνον αλλά και χωρίς τη γυναίκα του, που πέθανε από καρκίνο πριν από δύο χρόνια, μαζί με την τύχη των δραστών, επαναφέρουν στο προσκήνιο το φονικό που σημάδεψε την περασμένη δεκαετία.

Η ανάρτηση της κόρης του Μανώλη Καντάρη
«10 Μαΐου 2011. Η μαύρη μέρα που μας στιγμάτισε. Η μαύρη μέρα που δεν σου έκλεψαν απλά μία κάμερα. Σου έκλεψαν τόσο άδικα την ζωή και εμάς τον άνθρωπό μας. Μπαμπά μου, ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο. Ήσουν η χαρά της ζωής, η πιο γλυκιά ψυχή και έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα».

Η μικρότερη κόρη του, είναι καταδικασμένη να μην γιορτάζει ποτέ τα γενέθλιά της. Την μέρα που ήρθε στον κόσμο, ο πατέρας της δολοφονήθηκε.

Δώδεκα χρονών πλέον ζει με τον 13χρονο αδερφό της, στο σπίτι των παππούδων της. Η μητέρα τους πέθανε 10 χρόνια μετά τη δολοφονία και τα ανήλικα παιδιά έμειναν ορφανά και από τους δύο γονείς τους.

Ο Μανώλης Καντάρης είχε αποκτήσει και άλλα δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, που σήμερα έχουν ενηλικιωθεί.

«Η απώλειά σου δεν συνηθίζεται. Η πληγή είναι ακόμα ανοιχτή. Αλλά είσαι ακόμα εδώ γιατί η μνήμη σου είναι αθάνατη. Σε κρατάμε εμείς στις καρδούλες μας σαν φυλαχτό», αναφέρει στην ανάρτησή της η κόρη του Μανώλη Καντάρη .

Εκείνο το πρωί ο Μανώλης Καντάρης θα γινόταν πατέρας για 4η φορά. Κατέβηκε από το σπίτι πρώτος και έπεσε πάνω στην ενέδρα που αποδείχθηκε δολοφονική.

Από τους 3 δράστες συλλαμβάνονται και καταδικάζονται οι δύο. Ο τρίτος καταφέρνει να διαφύγει και μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πράξης του.

Οι δύο Αφγανοί που καταδικάστηκαν σε ισόβια και 23 επιπλέον χρόνια κάθειρξη, έχουν συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή. Στα 19 θα προσπαθήσουν να αποφυλακιστούν όπως εκτιμούν στο Live News νομικοί.

Οι δολοφόνοι του 44χρονου πατέρα ομολόγησαν ότι πήραν την κάμερα που κρατούσε και την πούλησαν στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ. Τον σκότωσαν μέσα σε 14 δευτερόλεπτα. Για μια κάμερα που ο Μανώλης Καντάρης είχε μαζί του για να καταγράψει τις πρώτες στιγμές μετά τη γέννηση της κόρης του.

Το οικογενειακό δράμα κορυφώνεται το Νοέμβριο του 2021, όταν η Σιμόνα Βιρτζίλι, η χήρα του Μανώλη Καντάρη, χάνει τη μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Δύο μικρά παιδιά ορφανά και από τους δύο γονείς τους.

Ένας από τους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι σήμερα, πιθανότατα εκτός συνόρων, οι δύο συνεργοί του που καταδικάστηκαν να έχουν ήδη εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους και μια ολόκληρη χώρα να παρακολουθεί με συγκίνηση τα μηνύματα μελών της οικογένειας που χτυπήθηκε αλύπητα τα τελευταία χρόνια, σε μια υπόθεση που είναι αδύνατον να ξεχαστεί από όσους την έζησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ