Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο Νικήτας και η Καλλιόπη πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη...

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο Νικήτας και η Καλλιόπη πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους

Οι κηδείες τους θα γίνουν σήμερα την ίδια ώρα και στην ίδια εκκλησία στην Καλαμαριά

Την ίδια ώρα και στον ίδιο ναό θα πουν σήμερα, Δευτέρα, συγγενείς και φίλοι το τελευταίο «αντίο» στον 23χρονο Νικήτα Καραθεοδώρου και την φίλη του Καλλιόπη Πορφυρίδου, δύο από τους 57 νεκρούς από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι δύο κηδείες θα πραγματοποιηθούν στις 13:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στην Καλαμαριά.

Ο 23χρονος Νικήτας, ο οποίος ήταν δημότης Λαγκαδά, πυροσβέστης στο επάγγελμα που υπηρετούσε στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, και σπουδαστής στο τμήμα Ψυχολογίας, το βράδυ της περασμένης Τρίτης πήρε το τρένο μαζί με τη σύντροφό του, την Κέλλυ, από την Αθήνα για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νέοι ήταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου.

«Είχε ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο τα μέλε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ…» έγραψε ένας από τους συναδέλφους του 23χρονου.

Ο Νικήτας Καραθεοδώρου ήταν εγγονός του Νικήτα Μαλιόγλου, του θρυλικού βετεράνου άσου του Απόλλωνα Καλαμαριάς της δεκαετίας του ΄50 και του ’60, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021, σε ηλικία 85 ετών.

O πατέρας του άτυχου Νικήτα είναι χοροδιδάσκαλος σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Η οικογένεία του παρακάλεσε όσους επιθυμούν, αντί στεφάνων, να καταθέσουν τα χρήματα στον Σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό» με τη μητέρα του να κάνει τη σχετική ανακοίνωση με ανάρτησή της στο Facebook

Το ψήφισμα από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ για την Καλλιόπη

Η σύντροφος του Νικήτα, Καλλιόπη Πορφυρίδου, ήταν φοιτήτρια Θεολογίας του ΑΠΘ με τη Θεολογική Σχολή να εκδίδει σχετικό ψήφισμα.

«Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής της φοιτήτριας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, Κέλλυς Πορφυρίδου, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Η Κέλλυ ήταν ένα κορίτσι στην άνοιξη της ζωής του. Ο βίαιος θάνατός της θα μείνει καρφί στη σάρκα του βαριά τραυματισμένου πολιτισμού μας. Καρφί στην υποκρισία του κάθε αναμάρτητου, στην ανευθυνότητα και την πλεονεξία. «[…] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν […] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι οὐχ ἡμαρτήκαμεν, ψεύστην ποιοῦμεν αὐτὸν, καὶ ὁ λόγος αὐτοῦ οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν» (Α΄Ιω, 8-10). Σε εμάς μένει η προσδοκία της Ανάστασης και η υπόσχεση συνεχούς αγώνα για έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος δεν θα είναι «αναλώσιμο», αλλά πρόσωπο με βάθος αιωνιότητας.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού και όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την απώλεια της αγαπητής μας φοιτήτριας Κέλλυς Πορφυρίδου, αλλά και του συνόλου των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, σε τούτη την τραγωδία.

Ευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους και συμμετέχουμε στο πάθος τόσο των οικογενειών τους, όσο και των φίλων τους. Στη μνήμη τους τελέσαμε Τρισάγιο, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεολογικής μας Σχολής. Στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά, τη Σχολή θα εκπροσωπήσει ο Κοσμήτοράς της, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ