Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε» - Η μοιραία...

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε» – Η μοιραία κίνηση για τα τρία κορίτσια από το Καστράκι

Τις κινήσεις που έκαναν τα τρία κορίτσια, δύο 20χρονες αδελφές και η ξαδέρφη τους, από το Καστράκι Καλαμπάκας που έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη περιέγραψε επιβάτης της αμαξοστοιχίας Intercity 62.

O 28χρονος Νίκος που καθόταν στο τέταρτο βαγόνι του τρένου είπε στον Alpha ότι «θυμάμαι τα τρία κορίτσια που μπήκαν, άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία κορίτσια, η Θώμη και η Χρυσή Πλακιά και η ξαδέρφη τους Αναστασία, είπαν «πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει κάτι» γιατί, όπως είπε, δεν είχαν κάπου να κάτσουν.

Όσον αφορά την στιγμή της σύγκρουσης ο 28χρονος είπε ότι «δεν υπήρχε φρενάρισμα. Ήταν έντονο και συνεχόμενο το τράνταγμα, ήταν 10-13 δευτερόλεπτα. Είχαν σπάσει και τα γυαλιά από την άλλη μεριά του βαγονιού, όχι από εκεί που καθόμασταν εμείς ήμασταν τυχεροί πεταγόντουσαν πράγματα, υπήρχε πανικός, τσιρίδες, φωνές».

Για το τι ακολούθησε, δε, περιέγραψε ότι «ήταν δύσκολο, καθώς βγήκαμε γιατί είχε σπάσει κάπως η πόρτα και δεν ήταν εύκολη η έξοδος. Απλά υπήρχε ένα κενό και πηδούσαμε κάτω. Είχε πάρει φωτιά ήδη το τρίτο βαγόνι από εκεί βλέπαμε, ήταν στα δύο μέτρα».

Οι τραγικοί γονείς

Την υπόθεσή των τριών κοριτσιών έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε για τις οικογένειες της Θώμης και της Χρυσής Πλακιά και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας Πλακιά ότι «στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα ότι
τα κορίτσια εξαϋλώθηκαν και πώς θα μπορέσουν να κάνουν μια κηδεία».

Όπως είπε, μάλιστα, οι οικογένεις των τριών κοριτσιών σκέφτονται «αν αυτό δεν είναι δυνατό (σ.σ. να κάνουν κηδεία) να χτίσουν μια εκκλησία» στη μνήμη τους.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει και άλλες επτά περιπτώσεις θυμάτων και τραυματιών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και δήλωσε ότι «οι υπόλοιπες οικογένειες θέλουν να ασχολήθούν με όσους όλοι ενέχονται να βρεθούν κατηγορούμενοι διαμηνύοντας ότι «σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα κάνουμε πίσω στο οτιδήποτε και θα πάμε μέχρι το τέλος».

Σύμφωνα με το STAR οι οικογένειες των τριών κοριτσιών παραμένουν στα σπίτια τους και δεν βγαίνουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο 20χρονες και η ξαδέρφη τους ήταν στο πέμπτο βαγόνι και βρέθηκαν στο κυλικείο την ώρα της σύγκρουσης.

Κάτοικος από το Καστράκι, ο οποίος συνάντησε την μεγαλύτερη σε ηλικία ξαδέρφη να κάνει βόλτα στα Μετέωρα λίγες ώρες πριν να φύγει από το χωριό, είπε ότι «ήταν σαν να ήθελε να κάνει την τελευταία βόλτα στην πατρίδα της.

Τα τρία κορίτσια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από 10 ημέρες είχαν βαφτίσει ένα παιδάκι στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ