Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝότης Μαυρουδής: Τον αποχαιρέτησαν με το «Πρωινό Τσιγάρο» - Δείτε βίντεο

Νότης Μαυρουδής: Τον αποχαιρέτησαν με το «Πρωινό Τσιγάρο» – Δείτε βίντεο

Θλίψη στην πολιτική κηδεία του αδικοχαμένου συνθέτη – Πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία – Βίντεο και φωτογραφίες

Η πολιτική κηδεία του Νότη Μαυρουδή πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, ενώ στη συνέχεια, η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Στο κοιμητήριο του Χαλανδρίου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο Νότη Μαυρουδή. Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγός του Βάσω και τα παιδιά του, Χάρης και Ροδή, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τους άνθρωπος.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν η οικογένειά του και οι παριστάμενοι τραγούδησαν το πιο γνωστό τραγούδι του Νότη Μαυρουδή, το «Πρωινό Τσιγάρο».

Αντί στεφάνων, η επιθυμία της οικογένειας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά μουσικών οργάνων για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαυρουδής σκοτώθηκε όταν έπεσε από ύψος τριών μετρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 77χρονος μουσικός έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, ίσως για να διορθώσει κάτι, αλλά είτε έχασε την ισορροπία του είτε ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό.

Τι έδειξε η εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η αιτία θανάτου του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από την ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας.

Ο συνθέτης γλίστρησε από ένα επίπεδο του σπιτιού στο άλλο και χτύπησε στο κεφάλι, σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία σημείωσε πως η πτώση έγινε από μεγάλο ύψος. Ο Νότης Μαυρουδής θα έφευγε από την Κουκουράβα της Μακρινίτσας όπου διατηρούσε εξοχικό, για να επιστρέψει λίγες ημέρες αργότερα.

Στην έξοδο, προπορεύθηκε της συζύγου του και όταν εκείνη κατέβηκε το καλντερίμι τον είδε πεσμένο στο έδαφος. Η σύζυγός του μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Κινητή μονάδα με γιατρό πήγε στο σημείο και βρήκε τον Νότη Μαυρουδή σε λουτρό αίματος. Όπως διαπιστώθηκε, ο συνθέτης είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ