Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στον οικισμό των Ρομά «Αγίας Σοφίας» – Απειλεί με αυτοδικία ο πατέρας του 16χρονου

232

«Αν μπει φυλακή ο αστυνομικός θα υπάρξει ησυχία, αλλά αν αφεθεί ελεύθερος δεν ξέρουμε τι θα γίνει», λένε συγγενείς και φίλοι στο protothema.gr

Οργή επικρατεί στον οικισμό των Ρομά της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, τρεις μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από άνδρες της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη. 

Ο Παύλος Φραγκούλης πατέρας του 16χρονου απειλεί ευθέως με αντεκδίκηση λέγοντας πως «με το ίδιο νόμισμα θα πληρώσει ο αστυνομικός» σε περίπτωση που η απόφαση της Δικαιοσύνης δεν τους ικανοποιεί και αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός

Μία ημέρα πριν ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτή, το protothema.gr βρέθηκε στον οικισμό Ρομά «Αγίας Σοφίας», εκεί όπου ζουν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του 16χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Οι Ρομά δηλώνουν πως θα παύσουν τα επεισόδια και δεν θα υπάρξουν νέες εντάσεις, όμως την ίδια στιγμή απειλούν ότι σε περίπτωση που ο αστυνομικός αφεθεί ελεύθερος, τότε η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και ουδείς θα μπορεί να τη σταματήσει. «Κάναμε λίγα, μετά θα γίνουν πιο πολλά και πιο άσχημα πράγματα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δε ξέρω και εγώ πού μπορεί να φτάσω», λέει ο πατέρας του 16χρονου. 

Ο Παύλος Φραγκούλης εκτοξεύει απίστευτες απειλές:  «Ο αστυνομικός έχει δύο παιδιά. Εγώ θα κάτσω να μεγαλώσω τα παιδιά του, εκτός αν με πάρει ο Θεός. Μεγαλώνει δύο παιδιά. Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο “νόμισμα” θα το πληρώσει και αυτός. Ότι έκανε στο παιδί μου θα κάνω στο παιδί του. Αυτό θέλω μόνο να πω», τόνισε.

«Βάλτε τον μέσα. Μπορεί η Δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα, όλα με ειρήνη θα γίνουν, θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει ο εισαγγελέας και ανακριτής αύριο μέσα, να τον προφυλακίσει θα υπάρξει ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω και εγώ πού θα φτάσω», λέει.

«Εδώ το γατί πατάς και μπαίνεις φυλακή και αυτόν θα τον αφήσουν ελεύθερο; Ο Κούγιας θα τον πάρει από το αυτί και θα τον βγάλει, έτσι το προβλέπω. Το αυτοκίνητο το δικό μου ήταν 300 άλογα και έπιασε από τις γραμμές μέχρι τις φυλακές 150-160χλμ, ήταν ένα αυτοκίνητο αγωνιστικό; Ένα αγροτικό αυτοκίνητο, παραπάνω από 60-70χλμ δε πιάνει, γιατί έχουμε αγροτικά στα χέρια μας και ξέρουμε. Ο γιος μου δεν έκανε καμία αναστροφή, πήγαινε ευθεία και αυτοί ήτανε από πίσω. Δεν έκανε αναστροφή ο γιος μου να γυρίσει και από πίσω του ρίχνανε. Είπαν ότι ήταν μία σφαίρα. Οι σφαίρες ήταν δύο. Η μία σφηνώθηκε στην πόρτα του ξενοδοχείου και η άλλη στο κεφάλι του παιδιού μου», λέει αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο τραυματισμός του 16χρονου Κώστα.