Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Παιδί μου μην ακούς κανέναν»: Το γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη στο γιο...

«Παιδί μου μην ακούς κανέναν»: Το γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη στο γιο του, Δημήτρη, 1η φορά στη δημοσιότητα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη προς τον γιο του, στο οποίο τον προτρέπει να αποστασιοποιηθεί από το παρελθόν.

Πολύ πριν ξεσπάσει η «καταιγίδα» των καταγγελιών ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε γράψει ένα γράμμα στον γιο του, Δημήτρη, αλλά και σε ολόκληρη τη γενιά του, μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Μάλιστα, σε αυτό το γράμμα τον καλούσε να μην μοιάσει στους «πατεράδες του» αλλά να ανοίξει ένα δρόμο δικό του.

Το γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη στον γιο του

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο γνωστός ηθοποιός έγραψε στο γιο του -απευθυνόμενος και στα άλλα παιδιά της ηλικίας του:

“Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι κάποιος γνωστός, δεν είναι κάποιος επώνυμος, δεν είναι κάποιος μεγάλος -και στην ηλικία-, είναι κάποιος μικρός, πολύ μικρός που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα του μελλοντικού μας κόσμου, του κόσμου ολόκληρου, του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, της Ευαγγελίας του Νίκου και της Ελένης.

Σε θαυμάζω παιδί μου και μέσα από τον θαυμασμό μου σε εσένα θαυμάζω όλη τη νέα γενιά. Όλους τους νέους ανθρώπους που είμαι σίγουρος ότι πέρα από τις αντιξοότητες, τις άθλιες συνθήκες παγκοσμιοποιημένης διαβίωσης, θα βγείτε καθαροί, μεγάλοι, ώριμοι, δημιουργικοί, επαναστάτες και ελεύθεροι. Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους πατεράδες σου, να ανοίξεις ένα δρόμο δικό σου, γιατί πρέπει και γιατί μπορείς.

Μην ακούς κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου, άκου τη σωστά και αυτή θα σε οδηγήσει στο φως. Αυτόν θαυμάζω λοιπόν εγώ, σε αυτόν ελπίζω, σε αυτόν επενδύω, σε αυτόν ποντάρω, σε αυτόν στοιχηματίζω, σε αυτόν και σε όλους τους συμμαθητές σου. Το μόνο που χρειάζεστε και εσύ και οι «φίλοι σου» είναι η ευχή μου. Αυτή την έχετε. Βοηθήστε μας να βγούμε στο φως μαζί σας. Για όση ζωή μας απομένει. Γιατί η ζωή είναι δική σας.

Με την αγάπη μου, ο πατέρας σου”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ