Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟι πρώτες δηλώσεις του 98χρονου που κακοποιήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Οι πρώτες δηλώσεις του 98χρονου που κακοποιήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Ο ηλικιωμένος που είναι ο πατέρας του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, μίλησε για τις δύσκολες ώρες που πέρασε όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν ξαναπάω σε νοσοκομείο. Προτιμώ να πεθάνω εδώ στο σπίτι μου. Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται με λόγια» υποστήριξε ο 98χρονος μιλώντας στο GRTimes.gr ενώ οι περιγραφές του αλλά και οι φωτογραφίες προκαλούν σοκ.

«Πήγα για να με περιθάλψουν, με έδεσαν και με ξυλοκόπησαν», σημειώνει ο 98χρονος, ενώ το περιστατικό ο γιος του Νίκος Ασλανίδης που κατήγγειλε το γεγονός τόνισε: «Αντί να περιθάλψουν τον πατέρα μου τον βασάνισαν. Είναι ντροπή. Εκτίθεται το σύστημα υγείας από κάποιους νοσηλευτές με απαράδεκτες συμπεριφορές».

Με μώλωπες παντού

«Πριν από λίγες μέρες ο πατέρας μου πήγε να νοσηλευτεί στον θάλαμο Ουρολογικής κλινικής και επέστρεψε σπίτι ξυλοκοπημένος, με μώλωπες παντού», λέει ο δημοσιογράφος. Την ίδια ώρα ο 98χρονος πατέρας του βρίσκεται στο σπίτι του και προσπαθεί με τη βοήθεια του ίδιου να αφήσει πίσω του τον εφιάλτη που βίωσε.

«Εφιαλτικό αυτό που έζησα… Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος, συνταξιούχος οικοδόμος. Πάλευα μια ζωή για την οικογένειά μου με δυσκολίες, κακουχίες… Πάλευα και καμαρών για την οικογένειά μου… Ήλπιζα ότι θα μπορούσα στα γεράματά μου να απολαμβάνω τουλάχιστον τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμπαινα σε νοσοκομείο και αντί να με περιθάλψουν θα με ξυλοκοπούσαν. Τα σημάδια είναι παντού, τα βλέπετε… Ο γιος μου έχει σοκαριστεί πιο πολύ και ας είναι δημοσιογράφος και έχουν δει τα μάτια του χίλια δυο περιστατικά…», λέει ο 98χρονος.

«Πήγα στο νοσοκομείο, για ένα πρόβλημα αιματουρίας. Μπήκα μέσα, με βάλανε σε ένα θάλαμο, με άλλους τρεις και με είχαν γυμνό από τη μέση και κάτω. Τους παρακάλεσα να μου δώσουν την πιτζάμα μου, αλλά οι νοσοκόμες δεν μου έδωσαν την παραμικρή σημασία. Σηκώθηκα να την πάρω από την τσάντα μου και όταν γύρισα ήρθαν δύο νοσοκόμες οι οποίες έβαλαν κάγκελα στο κρεβάτι μου και στη συνέχεια με γάζες με έδεσαν, έδεσαν τα χέρια μου. Κάποια στιγμή ρώτησα γιατί με δένετε, φυσικά δεν πήρα απάντηση… προσπαθούσα με το δεξί μου χέρι να αντιδράσω και τότε η μία από τις νοσοκόμες άρχισε να με χτυπά με δύναμη στο δεξί μπράτσο. Φώναζα για βοήθεια. Οι άλλοι τρεις που ήταν μαζί μου στο θάλαμο τι να κάνουν; Φοβήθηκαν. Σκεπάστηκαν κάτω από τα σεντόνια τους. Δεν ξέρανε τι να κάνουν. Προφανώς φοβόντουσαν. Φύγανε με τα πολλά οι νοσοκόμες, εγώ φώναζα για βοήθεια, μετά από πολλές ώρες με βρήκε ο γιος μου στο κρεβάτι. Ο Νίκος δεν είχε βέβαια την παραμικρή ιδέα για το τι είχε συμβεί, δεν τον είχα ενημερώσει για το τι μου κάνανε… Με βρήκε κοιμισμένο… Όταν ξύπνησα του είπα τι έχει γίνει. Να σας πω ότι ξύπνησα μετά από 18 ώρες. Όταν ο γιος μου πληροφορήθηκε τι είχε προηγηθεί, έκανε αμέσως αναφορά στον υπουργό Υγείας. Ο Νίκος είναι ένας γενικά ήρεμος και πράος άνθρωπος, όπως και όλοι στην οικογένειά μας… Όπως μου είπε δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η στιγμή να κάνει ρεπορτάζ για τον πατέρα του και μάλιστα για κάτι τόσο φρικτό και ντροπιαστικό θα πω», σημειώνει στην συγκλονιστική του περιγραφή ο 98χρονος.

Νίκος Ασλανίδης: «Από τη στιγμή που το δημοσιοποίησα έχω καταγράψει άλλες δέκα καταγγελίες»

Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης αποκαλύπτει πως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη έρθει -όπως λέει ο ίδιος- στα χέρια του, τουλάχιστον ακόμη δέκα καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά.

Πεθαίνουν δεμένοι…

«Το πιο φρικτό είναι ότι μεταξύ αυτών των καταγγελιών υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που όχι απλά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κακοποίησης αλλά τελικά εξέπνευσαν κιόλας στο θάλαμο και μάλιστα… δεμένοι στα κρεβάτια τους! Ντροπή, οργή, θυμός. Αυτά είναι τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή και όλο αυτό έγινε όχι για να μιλήσω για τον πατέρα μου και γι’ αυτό που έπαθε, αλλά για να προλάβω καταστάσεις ενδεχομένως με άλλους ανθρώπους… Να μπει τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές. Θέλω να τονίσω πως σίγουρα αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν αφορά όλο το σύστημα υγείας, ούτε βέβαια όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό», καταλήγει ο Νίκος Ασλανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ