Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚόρινθος: Σήμερα η κηδεία της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στη θάλασσα

Κόρινθος: Σήμερα η κηδεία της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στη θάλασσα

«Με τη σύζυγο δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα – Το παιδί μού έδινε δύναμη, ήταν η δύναμή μου. Πάει η ψυχή μου», δήλωσε ο 42χρονος πατέρας της μικρής Αμέλιας

Στην Αλβανία σήμερα Παρασκευή αναμένεται να γραφεί ο επίλογος του τραγικού θανάτου της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε σε παραλία της Κορίνθου.

Ο πατέρας της μικρής που κατηγορήθηκε για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δεν θα παραστεί στην κηδεία, αφού του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα.

Η έρευνα θα δώσει τις απαντήσεις

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι, το τελευταίο διάστημα, η 6χρονη Αμέλια συνήθιζε να ανεβαίνει πάνω σε μια βάρκα και να ζωγραφίζει. Έτσι έκαναν και το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας, αν και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος και ακατάλληλος για κολύμπι.

Πατέρας και κόρη, αφού έφαγαν, κολύμπησαν μέχρι τη βάρκα που τόσο αγαπούσε η μικρή Αμέλια. Αν και η απόσταση από την στεριά ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, οι δυο τους βούτηξαν φαγωμένοι και φορώντας όλα τα ρούχα, ακόμα και τα παπούτσια τους.

«Το παιδί δεν ήξερε κολύμπι», δήλωσε η μητέρα της 6χρονης. Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς, προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως του γλίστρησε, της έφυγε το σωσίβιο που της είχε φορέσει και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

«Του γλίστρησε από τα χέρια σε ένα καράβι (σ.σ. βάρκα), τι ακριβώς ήταν, και έτρεχε ο πατέρας να ζητήσει βοήθεια. Αυτό ξέρουμε εμείς, αυτό λέει και ο ίδιος», λέει θείος της 6χρονης.

Η μικρούλα βυθίζεται στο νερό. Πνίγεται μπροστά στα μάτια του πατέρα της, ο οποίος δεν βουτά ποτέ για να τη σώσει γιατί, όπως ο ίδιος δήλωσε, φοβήθηκε για το άσθμα του.

Γιατί φορούσε ρούχα και παπούτσια το παιδί

«Το παιδί, το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια, που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», δήλωσε ο ψαροντουφεκάς Πάυλος Μπουνάς, που εντόπισε το παδί στο MEGA.

Σε αυτή την απορία, απάντησε ο 42χρονος πατέρας, δηλώνοντας στην κατάθεσή του ότι η μικρή Αμέλια δεν είχε μαζί της μαγιό, «γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε» κι έτσι πείστηκε.

Όσο για τα παπούτσια, όπως κατέθεσε, η μικρή τα φορούσε στη θάλασσα γιατί είχε αχινούς.

«Άφησε το παιδί να πνίγεται και πήγε να βρει φορτιστή;»

«Δεν μπορώ να ξέρω πόση ώρα μπορεί να έμεινε το παιδί στο νερό. Θα μπορούσε να είναι από 20 λεπτά, αλλά μέχρι και ώρα, ή ώρες. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αλλά όταν τράβηξα το παιδί στην επιφάνεια και το έβγαλα έξω, το παιδί ήταν μπλε και προφανώς ήταν νεκρό, κάτι που διαπιστώθηκε αργότερα από τους διασώστες και το νοσοκομείο», προσέθεσε ο κ. Μπουνάς, μιλώντας στο Live News.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Εγώ όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει βοήθεια;», αναρωτήθηκε ο ψαροντουφεκάς, εκφράζοντας απορίες και ερωτήματα που ήδη ερευνούν οι Αρχές.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του παρατημένο, μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό. Η πρώτη δικαιολογία που είπε και στον αστυνομικό και σε εμάς βέβαια, ήταν ότι έφυγε γιατί δεν είχε μπαταρία, είχε κλείσει το τηλέφωνο του, να ενημερώσει κάποιον», λέει ο ψαροντουφεκάς.

«Τα ρούχα του ήταν στεγνά»

Χαρακτηριστικά, ο Παύλος Μπουνάς στάθηκε στο γεγονός ότι πατέρας και παιδί έτρωγαν πολύ μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε ο πνιγμός, αλλά και ότι όταν επέστρεψε ο πατέρας, τα ρούχα του ήταν στεγνά:

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ίσθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Άλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο. Θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί».

Σήμερα η κηδεία

Στην Αλβανία αναμένεται να γίνει σήμερα η κηδεία του μικρού παιδιού. «Έχω δώσει την κατάθεσή μου. Δεν είμαι σε κατάσταση σήμερα που φεύγει το παιδί και πάει στη χώρα μου να την κηδεύσουν και δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα, τα έχω χαμένα. (…) Δεν ξέρω τι ώρα είναι η κηδεία αύριο. Εμένα μου απαγόρευσαν να πάω στο παιδί μου.

»Με τη σύζυγο δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το παιδί το έπαιρνα έναν μήνα συνέχεια. Το έπαιρνα το απόγευμα. Ερχόμουν από τη δουλειά και την έπαιρνα. Το παιδί μού έδινε δύναμη, ήταν η δύναμή μου. Πάει η ψυχή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει λογική απάντηση»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε για τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές γύρω από την υπόθεση του θανάτου της 6χρονης.
«Σε τέτοια περιστατικά παίζει ρόλο η προσωπικότητα του εμπλεκόμενου ατόμου» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση της Κορίνθου, ο πατέρας της Αμέλιας πήρε το παιδί, πήγαν για φαγητό και μετά με τα ρούχα μπήκαν στη θάλασσα.

Οι έρευνες από την αστυνομία συνεχίζονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ