Πάτρα – Αδελφή 49χρονου: «Τι θα πω στη μάνα μου που θα κλάψει δεύτερο παιδί;»

Συγγενείς και φίλοι του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο που σκόρπιζε γύρω του προσφορά και καλοσύνη.

«Δεν θέλω να με ρωτήσετε τίποτα. Θέλω να ρωτήσω εγώ και να μου πείτε. Πρωτοπορεί ο «Αγιος Ανδρέας»; Κάνει οπτική διάγνωση; Να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε. Να μου πουν. Αν κάποιος πονάει η πλάτη του να πάει κατευθείαν στο νεκροταφείο; Τι να πω στη μάνα που έχασε μέσα σε δέκα μήνες δύο παιδιά. Τι να της πω της μάνας μου; Πήγε το παιδί στο Νοσοκομείο και το διώξανε! Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Αν υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη θέλω μία απάντηση στο «γιατί»;!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ

Η αδελφή του Θοδωρή Νεμουτιάνου, Κατερίνα, ξεσπά στην «Πελοπόννησο». Δεν αντέχει να θάψει και δεύτερο αδελφό μέσα σε δέκα μήνες. Στα τέλη του 2021 έχασε την 44χρονη αδελφή της Ελπινίκη, από κορονοϊό.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ

Ο Νίκος Νεμουτιάνος, γνωστός ποδοσφαιριστής μας εξηγεί τι συνέβη. Ηταν αυτός που μετέφερε τον άτυχο άνδρα μέχρι που «έσβησε» ακριβώς δίπλα του, στο κάθισμα του αυτοκινήτου του. Στα χέρια του.
«Πήρε το αμάξι και πήγε μόνος του γιατί δεν ένιωθε καλά. Μόλις έφτασε στον Αγιο Ανδρέα, που είναι κοντά στο σπίτι του, ο σεκιουριτάς τού είπε να περάσει. Οι νοσηλευτές μέσα του είπαν να φύγει γιατί δεν δέχονται περιστατικά καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Τον έδιωξαν χωρίς να του πάρουν ούτε την πίεση παρόλο που ο άνθρωπος δεν ένιωθε καλά», λέει στην «Π» ο Νίκος Νεμουτιάνος.

Ο άτυχος 49χρονος επέστρεψε στο όχημά του με προορισμό το νοσοκομείο του Ρίο το οποίο είχε εφημερία. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και κάλεσε τον άλλο του αδελφό για βοήθεια.
Δυστυχώς, στον δρόμο για το εφημερεύον νοσοκομείο κατέληξε. Οι περιγραφές από τα τελευταία, δραματικά λεπτά της ζωής του 49χρονου σοκάρουν. «Βγαίνει έξω και παίρνει τον άλλο μας αδελφό τηλέφωνο. Σε ένα 20λεπτο ήταν εκεί. Τον έβαλε στο αυτοκίνητό του αλλά ο Θεοδωρής του έλεγε ‘’δεν νιώθω καλά’’. Στα 3 χιλιόμετρα, στην Περιμετρική της Πάτρας, λιποθύμησε. Κατέληξε μετά από λίγο μέσα στο αμάξι».

Ο. κ. Νεμουτιάνος αποκαλύπτει, παράλληλα, πως ο 49χρονος είχε επισκεφθεί έναν ιδιώτη γιατρό τις τελευταίες ημέρες καθώς είχε ένα κρύωμα. «Είχε ένα θέμα με κρύωμα. Η μύτη μου και η πλάτη μου μας παραπονιόταν. Είχε πάρει και αντιβίωση», προσθέτει ο ίδιος.

«O άνθρωπος ήταν σπίτι του και ένιωσε μια αδιαθεσία, έναν έντονο πόνο στην πλάτη. Πήρε το αυτοκίνητό του, πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, συνάντησε τον φύλακα που ήταν στην είσοδο, τον ρώτησε αν μπορεί να περάσει μέσα γιατί δεν ένιωθε καλά, τον άφησε ο άνθρωπος και μπήκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Εκεί συνάντησε κάποιες νοσοκόμες και του είπαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν κάτι γιατί δεν εφημερεύει το νοσοκομείο» αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει «βγαίνει τότε ο άνθρωπος από το νοσοκομείο, αφού τον έδιωξαν και του είπαν ότι δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι και πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο» δήλωσε ο αδελφός του άτυχου άνδρα.

ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Οπως αναφέρει συγκλονισμένη η νύφη του, Δήμητρα Ρήγα, ο 49χρονος άνδρας ήταν ο «πατέρας» και το στήριγμα για όλους: «Ολοι είμαστε συγκλονισμένοι ζωντανοί – νεκροί. Η μάνα του δεν περιγράφεται η κατάσταση της. Ο Θοδωρής ήταν ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου. Ο καλύτερος θείος για τα παιδιά μας, αδελφός, ο καλύτερος της οικογένειάς μας. Λέμε τώρα για τον Θοδωρή κουβέντες και δεν το πιστεύω πως έχει φύγει, έτσι από την ζωή. Εμείς μόνο ξέρουμε πόσο καλός άνθρωπος ήταν. Δεν έχει φτιάξει δική του οικογένεια και ήταν κοντά μας. Ηταν ο μεγαλύτερος αδελφός και τον είχαμε τα πάντα, πατέρα, αδελφό, στήριγμα, τα πάντα ήταν για μας ο Θοδωρής».

O 49χρονος ήταν πάντα κοντά στην οικογένειά του και τους φίλους του. Αγαπούσε την δουλειά του, ενώ η ζαχαροπλαστική ήταν για εκείνον ένα όνειρο που κατάφερε να κατακτήσει καθώς είχε ξεκινήσει από την οικοδομή: «Αφοσιωμένος στη δουλειά του. Είχε ξεκινήσει από την οικοδομή και τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη ζαχαροπλαστική» αναφέρει ο γαμπρός του Βασίλης Καψούρας.

ΣΤΟ «ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ»

Θρήνος και στο «Αχαϊκο Εντελβάις» όπου τελευταία εργαζόταν ο άτυχος Θεόδωρος. Ηταν από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες Στο παρελθόν είχε εργαστεί και σε ξενοδοχεία, τις καλοκαιρινές περιόδους.

Συλλυπητήρια εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο αδελφός του Αποστόλης, είναι από τα αιρετά στελέχη του κόμματος στην Αχαΐα και υπεύθυνος στην περιοχή της Τριταίας.

Η ΚΗΔΕΙΑ

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα και ώρα 5.00 μ.μ. στο Σκιαδά

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ