«Σωριάστηκε στο πάτωμα μέσα στο γραφείο»: Οι τελευταίες στιγμές του διευθυντή του ΕΦΚΑ που πέθανε ξαφνικά

341

Θρήνος για τον ευσυνείδητο διευθυντή που πήγε να εργαστεί Κυριακή και πέθανε στο γραφείο του – «Στην προσπάθειά του να κρατηθεί, ξήλωσε τον πυροσβεστήρα» περιγράφει συνάδελφός του – Συγκινεί η  ανάρτηση της κόρης του

Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Διευθυντή της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων Κώστα Κούρκουλο που έφυγε από την ζωή το απόγευμα της Κυριακής, εν ώρα εργασίας και μπροστά στα μάτια μιας νεότερης συναδέλφου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η αντίστροφη μέτρηση για την ζωή του ευσυνείδητου διευθυντή, όπως όλοι αναφέρουν, ξεκίνησε όταν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του η συνάδελφος του, προκειμένου να τον χαιρετήσει καθώς είχε τελειώσει την δουλειά που της είχε αναθέσει. Νωρίτερα τόσο εκείνος όσο και δυο ακόμα άτομα της υπηρεσίας είχαν βρεθεί στα γραφεία τους, προκειμένου να διευθετήσουν κάποιες εργασίες της εβδομάδας που θα ξεκινούσε.

Έτσι όταν η γυναίκα τελείωσε την εργασία της πήγε μέχρι το γραφείο του να τον χαιρετήσει. Τότε εκείνος σηκώθηκε να την ευχαριστήσει και να την ξεπροβοδίσει, όπως έκανε πάντα με όλους. Η υπάλληλος προχώρησε μπροστά όταν ξαφνικά άκουσε ένα θόρυβο πίσω της από την πτώση του Κώστα Κούρκουλου. Γυρίζει και τον βλέπει στο πάτωμα, πλησιάζει, καθώς νόμιζε πως είχε λιποθυμήσει και εκεί διαπιστώνει πως δεν έχει σφυγμό. Τρέχει στο παράθυρο και καλεί αμέσως βοήθεια. Σύμφωνα με την περιγραφή ο 57χρονος άνδρας στην προσπάθεια του να κρατηθεί από κάπου πιάστηκε από τον πυροσβεστήρα, που υπήρχε στον τοίχο τον οποίο ξήλωσε με την φόρα της πτώσης του.

Όπως αναφέρουν άτομα από το εργασιακό του περιβάλλον ο Κώστας Κούρκουλος στον χώρο των ασφαλιστικών ταμείων ήταν πάνω από 30 χρόνια και μάλιστα σε διοικητικές θέσεις. Είχε ξεκινήσει από το Ταμείο Νομικών, ενώ θήτευσε και στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Συντάξεων της οδού Νικηφόρου. Στο υποκατάστημα των Πατησίων εργαζόταν τον τελευταίο χρόνο. Στο Ταμείο Νομικών είχε γνωριστεί και με την σύζυγο, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος κι εκείνη στο ίδιο ταμείο. Μαζί απέκτησαν μια κόρη την Χριστίνα, φοιτήτρια σήμερα στην σχολή Καλών Τεχνών. Νωρίτερα το νεαρό κορίτσι προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στην “κλειστή ομάδα” στο Facebook των εργαζομένων στο e-ΕΦΚΑ Free Zone, μαζί με φωτογραφίες δίπλα στον πατέρα της.

Το κορίτσι μεταξύ άλλων γράφει:

«Μπαμπά, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω μπαμπά, μια στιγμή που μας είπες ότι θα πας να πάρεις παγωτά εκείνο το πρωινό της Κυριακής που πέρασε, μια στιγμή που μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι λιποθύμησες στο γραφείο στη δουλειά σου, μια στιγμή που φτάσαμε στο νοσοκομείο και από την αφωνία όλων κατάλαβα ότι δεν ήσουν πια εδώ…, όλα μια στιγμή μπαμπά μου. Το τελευταίο διάστημα το ήξερα ήσουν πολύ ταλαιπωρημένος μπαμπά μου και σου έλεγα δεν θα πάρεις ποτέ άδεια; δεν νοιάζεσαι και για μας αλλά και για σένα βρε μπαμπά, για τον εαυτό σου; και μου έλεγες “Δεν μπορώ πνίγομαι μωρό μου, δεν ξέρεις τι περνάω στη δουλειά, αλλά θα βρω μια μέρα να κάνουμε μια μονοήμερη σίγουρα…μια μέρα, κάποια μέρα, αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ φέτος μπαμπά, δεν πρόλαβες να δεις τη θάλασσα φέτος που τόσο αγαπούσες. Αυτή τη χρονιά η αλήθεια είναι για πρώτη φορά δεν συζητήσαμε ποτέ για κάποιο συγκεκριμένο μέρος που θα πηγαίναμε έτσι για ένα 3ημερο διακοπές ή έστω αυτή την μονοήμερη. Δεν προλάβαμε μπαμπά μου».