Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕρέτρια: «Πέσαμε πάνω του πέντε γιατροί, του δώσαμε 32 φάρμακα, αλλά είχε...

Ερέτρια: «Πέσαμε πάνω του πέντε γιατροί, του δώσαμε 32 φάρμακα, αλλά είχε χάσει τη μάχη», λέει γιατρός για τον 13χρονο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες έκαναν οι γιατροί για να σώσουν τον νεαρό ποδοσφαιριστή, αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή – Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου

Σοκαρισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο ενός 13χρονου ποδοσφαιριστή από την Καλλιθέα είναι η οικογένειά του και οι φίλοι του, οι οποίοι τον είδαν να λιποθυμάει καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα στο γήπεδο, σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Γυμνό της Ερέτριας, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο κ. Ζέρβας είναι ένας από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας του Αλιβερίου που έτρεξε να βοηθήσει και να διασωληνώσει μαζί με τους συναδέλφους τον άτυχο 13χρονο, περιγράφει στο protothema.gr τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το παιδί.

«Μόλις ειδοποιηθήκαμε για τη μεταφορά του παιδιού στο Κέντρο Υγείας και την κρίσιμη κατάστασή του, τρέξαμε όλοι οι γιατροί για να τον σώσουμε .Ήμασταν πέντε γιατροί πάνω από το κεφάλι του, επί μία ώρα του κάναμε ΚΑΡΠΑ μήπως και επανέλθει αλλά δυστυχώς το παιδί δεν αντιδρούσε. Του δώσαμε 32 φάρμακα και τον διασωληνώσαμε αλλά το παιδί είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή» λέει ο κ.Ζέρβας .

Ο άτυχος 13χρονος συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ παιδικών ομάδων στο Γυμνό της Ερέτριας. Κάποια στιγμή καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε λιπόθυμο στο γήπεδο, προκαλώντας πανικό σε συμπαίκτες, προπονητές, γονείς και φιλάθλους.

Στο γήπεδο υπήρχε απινιδωτής και αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Το παιδί διασωληνώθηκε, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε.Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού ενώ έρευνα θα γίνει για να διαπιστωθεί εάν τηρούνταν στο γήπεδο τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των αθλητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ