Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑθανάσιος Κατερινόπουλος: Η Αστυνομία, ο ξαφνικός θάνατος του γιου του, η σχέση...

Αθανάσιος Κατερινόπουλος: Η Αστυνομία, ο ξαφνικός θάνατος του γιου του, η σχέση με τη Νικολούλη και οι απειλές

Ο αστυνομικός Θανάσης Κατερινόπουλος γεννήθηκε το 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας από αγρότες γονείς. Ζει στην Αθήνα, είναι μόνιμος συνεργάτης της Αγγελικής Νικολούλη και έχει πλέον μόνο ένα παιδί, τον Αντώνη καθώς ο γιος του Νώντας πριν 4 χρόνια έφυγε από τη ζωή.

Της: Έπη Τρίμη

Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας και το Μεικτό Οικονομικό Γυμνάσιο στη πόλη του Αγρινίου και στη συνέχεια αποφάσισε να γίνει αστυνομικός.

Η αστυνομία και η ενεργός δράση

Συγκεκριμένα, το 1976, κατατάχθηκε στην Αστυνομία και φοίτησε στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήταν δε τόσο μεγάλη  ο ζήλος του ώστε από το 1996 έως το 1999, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας.

Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων.

Το 2001 έκανε μεταπτυχιακό στο Τ.ΕΜ.Α,(τμήμα Επιμόρφωσης Αξιωματικών Αστυνομίας) .

Το 2002 – 2003 απέκτησε την ειδικότητα του Διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό.

Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του Διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής μέχρι το 1994 και από το 1994 έως το 2007 στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από όπου και παραιτήθηκε.

Επί σειρά ετών ήταν Καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας και στη Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Η τιμητική διάκριση

Ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της 17η Νοέμβρη και Ε.Λ.Α και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού.

Η συνδικαλιστική δράση

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος της Αστυνομίας και από το 2001 έως το 2007 διετέλεσε Πρόεδρος των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ίδιος πιστός στα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, την περίοδο 2004 – 2007 διώχθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση λόγω της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων του, η οποία αποτέλεσε βασικό λόγο παραίτησής του από το Σώμα.

Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριχωνίδας.

Το 2007 και το 2009 ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2011 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα Ασφάλειας Δικαστηρίων και Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο 2011 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών σε θέματα Mετανάστευσης – Ιθαγένειας.

Ήταν μέλος του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, και επικεφαλής της ομάδας Προστασίας του Πολίτη.

Το 2015 εντάχτηκε στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ,στο οποίο είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής , και Γραμματέας του Τομέα Προστασίας στου Πολίτη.

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ασχολείται με εκπαιδεύσεις σε ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ -ΟΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.

Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α. [Κέντρου Μελετών Ασφάλειας].

Ο χαμός του παιδιού του

Το 2017 ο αστυνομικός που έγινε ευρέως γνωστός μέσω της Αγγελικής Νικολούλη έχασε το μονάκριβο παιδί του Νώντα Κατερινόπουλο μόλις στα 31του χρόνια ο οποίος και πέθανε στον ύπνο του.
Πριν 4 χρόνια ο Θανάσης Κατερινόπουλος είχε αναρτήσει ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα εκφράζοντας ευχαριστίες για τη συμπαράσταση στο πένθος και την ευχή να είναι ο τελευταίος πατέρας που χάνει το παλικάρι του έχοντας γράψει: «Ο Άγγελός μου έφυγε με ξεγέλασε .Σίγουρα όμως δε ήθελε να με στενοχωρήσει. Έτσι αποφάσισε ο Θεός. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για συμπαράσταση σας. Ας είμαι ο τελευταίος πατέρας που χάνει το παλικάρι του. Εμένα μου έφερε το Χειμώνα .Ας είναι… Θα το αντέξω για τον Αντώνη μου. Σας ευχαριστώ όλες και όλους».

Η συνεργασία με την Αγγελική Νικολούλη

Από το 2016 είναι άμισθος εξωτερικός συνεργάτης της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», μάλιστα ο ίδιος εξ’ αρχής είχε αμφιβολίες για την αθωότητα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στα Γλυκά Νερά κάτι που φυσικά αποδείχτηκε περίτρανα.

Ο Κατερινόπουλος στην πρώτη εκπομπή της Νικολούλη μετά το έγκλημα, έλεγε ότι η υπόθεση έχει πολλά κενά και πως είναι πολύ περίεργο αυτό που (δεν) έκανε ο σύζυγος.Τόνιζε, συγκεκριμένα, ότι οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι σε περίπτωση ανάγκης να μην καλούν στο 100, αλλά στο 112. Δεν μπορούσε, λοιπόν, -μεταξύ άλλων- να εξηγήσει γιατί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση στην οποία έπρεπε να προχωρήσει μηχανικά, λόγω της εκπαίδευσής του.

«Δέχομαι απειλές αλλά το στόμα μου θα μείνει ανοιχτό»

Ο απόστρατος ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος έχει μιλήσει για 3ο πρόσωπο στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, είχε αναφέρει τον περασμένο Ιούλιο μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook ότι δέχεται απειλές.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος έλεγε εξ αρχής πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ο δολοφόνος της Κάρολάιν και έχει μιλήσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για 3ο πρόσωπο στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, όπως επίσης και για επίσκεψη στη Σούδα, κατήγγειλε εκείνη την περίοδο πως δέχεται απειλές και ότι «έριξαν» το blog του τονίζοντας ωστόσο πως τίποτα δεν τον φοβίζει και το στόμα του θα παραμείνει ανοιχτό.

Συγκεκριμένα είχε γράψει στο Facebook: «Φίλες και φίλοι σας γνωρίζω ότι κάποιος ή κάποιοι «εισέβαλαν» στο katerinopouloblogspot με συνέπεια αυτό να μην μπορείτε να το παρακολουθήσετε. Προφανώς και ενοχλήθηκαν, όταν είδαν ότι η επισκεψιμότητα του ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια επισκέπτες σε έξι μήνες. Έκαναν βέβαια ζημιά που δεν διορθώνεται. Έχω όμως να τους «παραγγείλω τα μαντάτα» ότι εκ χαρακτήρος δεν το «βάζω κάτω» και σύντομα θα είμαι πάλι κοντά σας, με εξ υπαρχής κατασκευασμένο blog. Και… Καλύτερα να με φοβούνται, διότι δεν θα τους δώσω τη χαρά να με λυπούνται».

Στη συνέχεια, με νέα ανάρτησή του είχε αναφερθεί στις απειλές που δέχτηκε μέσω mail και επισημαίνει πως θα κρατήσει το στόμα του ανοιχτό έχοντας γράψει:

«Φίλες και φίλοι καλημέρα. Επίσης δεν θα πω καλημέρα σ αυτόν τον ανώνυμο που μπορεί να του αρέσει ο χαρακτηρισμός no name, ο οποίος με τα mail από το Μαύρο Διαδίκτυο (Dark Internet) έκανε τις προτάσεις του και απειλές και στην πορεία κατέστρεψε το Ιστολόγιο μου.

Μαύρε σκοτεινέ και Ανώνυμε, χτύπησες λάθος πόρτα. Ο Κατερινόπουλος δεν τα πήρε ποτέ, δεν θα τα πάρει ποτέ και θα έχει το στόμα του ανοικτό.

Αν είσαι άνδρας, διότι άνδρες δεν είναι μόνο όσοι φορούν παντελόνια, βγες από την Ανωνυμία. Αγοράκι μου πες στα αφεντικά σου οποία και να είναι αυτά, ότι τους έχω συνδεδεμένους με Κάιρο.

Και θα κάνω αυτό που επιβάλλει η συνείδηση μου, η Ιστορία μου, η Διαδρομή μου αλλά και η Καταγωγή μου (Είμαι Ξηρομεριτης) Άντε Γειά.

Και να ξέρεις δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι. Διότι το καλάμι για τους καλαμοκαβαλαρηδες όταν είναι ξερό, σπάει και τους «κόβει» ξέρεις ποια(αν εσύ έχεις) και όταν είναι χλωρό σηκώνει σκόνη και τους «βγάζει τα μάτια». Κατέβα λοιπόν από αυτό και βγες στο ξέφωτο».

enimerotiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ