Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτοκτονία 13χρονου στα Κάτω Πατήσια: Τι είναι το Blackout Challenge και γιατί...

Αυτοκτονία 13χρονου στα Κάτω Πατήσια: Τι είναι το Blackout Challenge και γιατί εξετάζεται

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του – Στο κινητό του 13χρονου ψάχνουν απαντήσεις οι Αρχές –  Ο ανήλικος ήταν αθλητής και ιδιαίτερα αγαπητός 

Απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες στις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 13χρονος από τα Κάτω Πατήσια, το βράδυ της Παρασκευής, ψάχνουν οι Αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιό του οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ήταν αργά.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη και στο χώρο του Παγκράτιου μιας και ο 13χρονος ήταν αθλητής και ιδιαίτερα αγαπητός. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο που πέρασε θα συμμετείχε σε πανελλήνιους αγώνες στο Λουτράκι οι οποίοι διεξήχθησαν σε κλίμα πένθους εξαιτίας του τραγικού συμβάντος.

Ένα από σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία είναι το παιδί να συμμετείχε στο διαδικτυακό παιχνίδι blackout challenge, ένα φονικό παιχνίδι της πλατφόρμας TikTok.

Οι αστυνομικοί, που μπήκαν στο δωμάτιο, βρήκαν δίπλα στον 12χρονο το κινητό του.

Το κινητό είναι που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, καθώς θα δουν οι αστυνομικοί εάν είχε κάποια συνομιλία που να εξηγεί τους λόγους της αυτοχειρίας ή εάν υπήρχε κάτι άλλο που τον προβλημάτιζε.

Τι είναι το blackout challenge

Το blackout challenge ενθαρρύνει όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, να τραβήξουν βίντεο και στη συνέχεια να το ανεβάσουν στο Tik Tok.

Οι κίνδυνοι από το παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ