Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μήνυση από τους γονείς της 3χρονης, ζητούν έρευνα για...

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μήνυση από τους γονείς της 3χρονης, ζητούν έρευνα για ιατρικό λάθος

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν το κοριτσάκι  εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο –  Oι γιατροί δεν έχουν καταλήξει  σε διάγνωση για την αιτία θανάτου 

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη όταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι διακομίσθηκε διασωληνωμένο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν περίπου για δύο εβδομάδες και παρά τις προσπάθειες των ιατρών, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στις 2:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, Γιώργος Δόντσιος, “το κοριτσάκι προσήλθε στο νοσοκομείο μας το πρωί του Σαββάτου, διασωληνωμένο, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε δύο ώρες κατέληξε, με αιτία θανάτου ανακοπή”.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος της 3χρονης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν.

“Έχει διαταχθεί ιατροδικαστική εξέταση η οποία και θα δείξει τα περαιτέρω αποτελέσματα”, υπογράμμισε ο κ. Δόντσιος.

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι υπέστη και εγκεφαλικό οίδημα.

Οι γονείς του παιδιού έχουν καταθέσει μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ