Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝεκρά παιδιά στην Πάτρα: H συγκινητική ανάρτηση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη με...

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: H συγκινητική ανάρτηση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη με ποίημα του Ρίτσου

Ο γιατρός που έδωσε μάχη για να κρατήσει την Τζωρτζίνα στη ζωή ανήρτησε το ποίημα «Πρωινό άστρο» του Ρίτσου «για τα τρια αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλωσουν…»

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη για τα τρία παιδιά στην Πάτρα.

Ο εντατικολόγος που έδωσε πραγματική μάχη για να κρατήσει την 9χρονη Τζωρτζίνα στη ζωή, ανήρτησε το ποίημα «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου «για τα τρια αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλωσουν…» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής. Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες», γράφει στην ανάρτησή του,

Υπενυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθετε για τέσσερις ώρες, την Παρασκευή, ενώπιον της 18η τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας, είπε στους δημοσιογράφους: «Η Τζωρτζίνα μας ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ότι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει την Τζωρτζίνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ