Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

416

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς, σκληρός αρνητής του κορονοϊού, νόσησε στις 18 Νοεμβρίου και εισήχθη  στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και εν συνεχεία στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Eκοιμήθη στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας 3/01/2022, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ύστερα από μάχη που έδωσε το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό.

Είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, στις 18 Νοεμβρίου και εισήχθη  στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του και την επομένη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως είχαν συστήσει οι θεράποντες γιατροί του.

Η αδερφή του έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου είχε διακομισθεί μια μέρα μετά τον αδελφό της.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς ήταν ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς αρνητές του κορονοϊού, ενώ είχε αρνητική στάση στην χρήση μάσκας μέσα στην εκκλησία.