Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚατερίνα Νοτοπούλου – «Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή»

Κατερίνα Νοτοπούλου – «Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή»

«Επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην βουλευτή Θεσσαλονίκης και τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μίλησε για το αυτοάνοσο νόσημα που την έκανε να χάσει την ακοή της.

«Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή»

Σε συνέντευξή της στο thestival, η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο τόσο επιθετικό που με έφερε με σοκαριστικό τρόπο αντιμέτωπη με όλα. Κυριολεκτικά χρειάστηκε να παλέψω για τη ζωή μου τους πρώτους μήνες. Και η επαναφορά σε μία ομαλότητα ήταν εξαιρετικά αβέβαια. Στη συνέχεια, σιγά σιγά έμαθα να υπάρχω με άλλο τρόπο. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική η προσπάθεια. Χρειάστηκα βοήθεια και υποστήριξη για να αποδεχτώ και να αγαπήσω τον καινούριο μου εαυτό με την αναπηρία, να πιστέψω πως μπορώ».

Επίσης ανέφερε: «Σας μιλώ ανοιχτά για το κομμάτι της αναπηρίας που έχω πια, για να ενθαρρύνω τους ανθρώπους που ξαφνικά ένα συμβάν από το πουθενά, τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια. Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση. Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή και χρειάζεται να καταβάλλω διαρκώς το μέγιστο της προσοχής μου. Καλά τώρα με τις μάσκες η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ