Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του 25χρονου Πάρη

536

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του 25χρονου Πάρη, ο οποίος φιλοξενείτο στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Δημήτριος”. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για συμπλοκή μεταξύ περιθαλπομένων του ιδρύματος, το βράδυ της Κυριακής, με τον έναν από τους δύο να είναι σε κατάσταση αμόκ. Εργαζόμενος του ιδρύματος κατήγγειλε ότι ο υπάλληλος του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία “Αγίου Δημητρίου” που πρόσεχε τους συγκεκριμένους περιθαλπόμενους, όταν ξέσπασε η συμπλοκή δεν έπραξε το παραμικρό για να τους σταματήσει.

Ωστόσο, η υπόθεση τώρα λαμβάνει άλλη τροπή με τον δικηγόρο της οικογένειας να καταθέτει τη Δευτέρα μήνυση κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τον θάνατο του 25χρονου.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γκολέμης, μίλησε στο enikos.gr για τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου, ενώ όπως τονίζει “η αποκλειστική αιτία του θανάτου του περιθαλπόμενου είναι φρικιαστική και αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια φροντιστή του ιδρύματος.Φρίκη προκαλούν τα ευρήματα που έχει στη διάθεσή της η οικογένεια του Πάρη, καθώς οι μαρτυρίες “φωτογραφίζουν” τον φροντιστή, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για παλαιότερες κακοποιήσεις μέσα στο ίδρυμα.

“Έχουμε γνώση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί υπέστη θανατηφόρα πλήγματα στο κεφάλι εξαιτίας των οποίων κατέληξε” τονίζει ο κ. Γκολέμης.

Υπενθυμίζεται ότι 25χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού το βράδυ της Κυριακής. Μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία του εξιτηρίου, το μεσημέρι της Τρίτης, ο 25χρονος εμφάνισε επιπλοκές και τελικά κατέληξε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 25χρονου στο enikos.gr

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 25χρονου Πάρη, Δημήτρης Γκολέμης

Με αφορμή τον θάνατο του 21χρονου φιλοξενούμενου του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης και ως συνήγορος της οικογένειας του παιδιού που χάθηκε, θέλω να καταστήσω σαφή τα εξής: Η αποκλειστική αιτία του θανάτου του περιθαλπόμενου είναι φρικιαστική και αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια φροντιστή του ιδρύματος σε βάρος του.

Μάλιστα ελέγχεται και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν κατά τη βάρδιά του το συγκεκριμένο άτομο. Έχουμε γνώση για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί υπέστη θανατηφόρα πλήγματα στο κεφάλι εξαιτίας των οποίων κατέληξε. Εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών με συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να φτάσει στην κυριολεξία το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν! Αναμένουμε και τα πορίσματα των αρμοδίων…

Μηνυτήρια αναφορά από τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετέβη την Παρασκευή στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 25χρονου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Αντιεισαγγελέα Ανηλίκων. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου φιλοξενούμενου του Παραρτήματος Αποθεραπείας Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η κα. Μιχαηλίδου, με τη μηνυτήρια αναφορά της, ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν συντελέστηκαν και άλλες πράξεις κακοποίησης τόσο του 25χρονου όσο και άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Σε δήλωσή της, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε: “Μηδενική ανοχή σε κακοποιητικές συμπεριφορές. Πόσο μάλλον εις βάρος των πλέον ευάλωτων.
Είμαι εδώ, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο για να επαναλάβω την στράτευσή μου και την στράτευσή μας ως Κυβέρνησης στη μηδενική ανοχή απέναντι σε περιστατικά κακοποίησης. Ως Πολιτεία, δεν μένουμε μόνο στην καταγγελία. Με τη θέσπιση του ν. 4837/2021, πριν 2 μήνες, προχωρήσαμε ήδη στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Γι’ αυτό και θεσπίσαμε το λευκό Ποινικό Μητρώο ως απαραίτητη προϋπόθεση εργασίας για όλους όσοι φροντίζουν παιδιά και θεσμοθετήσαμε τον Υπεύθυνο Προστασίας σε κάθε δομή παιδικής φροντίδας. Παράλληλα, με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προχωράμε στη σύσταση μεικτών κλιμακίων, που θα διενεργήσουν ελέγχους σε όλες τις δομές παιδιών, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα”.

enikos.gr