Συγκινεί το τραγούδι για την Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο

“Γαρύφαλλο στην άμμο” είναι ο τίτλος του τραγουδιού που γράφτηκε για την 26χρονη Γαρυφαλλιά, που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι από τον σύντροφό της ενώ έκαναν διακοπές στην Φολέγανδρο.

Το τραγούδι έγραψε ο μουσικός Αντώνης Αγγελίδης με αφορμή την εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος” κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί για πρώτη φορά και το βίντεο κλιπ. Το τραγούδι μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο του Realfm 97,8. Ο δημιουργός του τραγουδιού μιλώντας στην εκπομπή των Γιώργου Ντουδεσκέα και Στεφανίας Κασσίμη ανέφερε πως στο βίντεο κλιπ θα συμμετέχει και η μητέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς και άνθρωποι από τον στενό της κύκλο αλλά και η μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

“Το νόημα όλης αυτής της προσπάθειας είναι να έχουμε αυτή τη μνήμη και να προσπαθούμε να είμαστε δίπλα” σημείωσε ο Αντώνης Αγγελίδης.

Το τραγούδι για την Γαρυφαλλιά

1ο Συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος»: Η Περιφέρεια Αττικής και το CSI Institute καταπολεμούν τη βία κατά των γυναικών

Η Περιφέρεια Αττικής και το CSI Institute ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και υλοποιούν την πρώτη οργανωμένη εκστρατεία στην Ελλάδα με τίτλο “Γίνε Άνθρωπος” με στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας, μετά και την έξαρση των γυναικοκτονιών τους τελευταίους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο φορείς θα παρουσιάσουν τις δράσεις της εκστρατείας στο Συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος: Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας» που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς». Στο Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν ως ομιλητές καταρτισμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του CSI Institute, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι στόχοι και οι δράσεις της πρωτοβουλίας, ενώ θα ανακοινωθεί επισήμως και το όνομα της Πρέσβεως της εκστρατείας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα προβληθεί για πρώτη φορά το video clip με το τραγούδι «Γαρύφαλλο στην άμμο» που συνέθεσε ο μουσικός, Αντώνης Αγγελίδης αποκλειστικά για την εκστρατεία, ενώ οι συμμετέχοντας θα έχουν την ευκαιρία να δουν την εικαστική έκθεση του Δημήτρη Αστερίου «Ματωμένα πορτρέτα», με προσωπογραφίες ανθρώπων που έδωσαν μάχη, βασανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους εξ’ αιτίας του φύλου, της φυλής, της καταγωγής ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προβούν εγκαίρως σε δωρεάν κράτηση θέσης μέσω του site www.gineanthropos.gr . Για την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά την είσοδο μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορονοϊό, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ