Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η Δορκάδα από τον θάνατο του ανεμβολίαστου 22χρονου

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η Δορκάδα από τον θάνατο του ανεμβολίαστου 22χρονου

Σαν κεραυνός έπεσε στην τοπική κοινωνία της Δορκάδας στην Θεσσαλονίκη ο θάνατος του 22χρονου ανεμβολίαστου από κορονοϊό, καθώς ακόμα κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό του.

Ο 22χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενο νόσημα καθώς είχε άσθμα. Ήταν ο μόνος από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον που δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς τόσο η μητέρα του όσο και η γιαγιά του είχαν κάνει το εμβόλιο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν μοναδικός άντρας της οικογένειας καθώς ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή λίγες μόνο μέρες μετά τη γέννηση του. Η μητέρα του τον μεγάλωσε με πολύ κόπο και αυτοθυσία. Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί που δούλευε ως υπάλληλος σε κατάστημα τροφίμων της περιοχής και βοηθούσε την οικογένεια του με όποιον τρόπο μπορούσε.

Το χρονικό

Ο 22χρονος δεν είχε πειστεί ότι το εμβόλιο βοηθάει στη μάχη με τον covid. Όσο και αν η οικογένεια του προσπαθούσε να τον μεταπείσει, ο ίδιος ήταν ανένδοτος. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε με ελαφριά συμπτώματα στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ, όμως οι γιατροί δεν έκριναν ότι η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή και του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του. Τη νύχτα του Σαββάτου όμως η υγεία του φαίνεται να επιδεινώθηκε και αποφάσισε να μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που είχε εφημερία.

Εκεί νοσηλεύτηκε σε απλή κλίνη με παροχή οξυγόνου, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τη θέληση του για ζωή ο νεαρός δεν τα κατάφερε και το πρωί της Τετάρτης 10/11, άφησε την τελευταία του πνοή.

«Ήταν αμετάπειστος»

Γείτονας του 22χρονου εξηγεί στο newsit.gr πως ο νεαρός δεν ήθελε με τίποτα να εμβολιαστεί: «Ήταν από τα καλύτερα παιδιά. Δεν ήταν αρνητής σε καμία περίπτωση. Όμως δεν ήθελε να εμβολιαστεί. Τόσο η μητέρα του, όσο και η θεία του προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν. Του έλεγαν ότι οι ίδιες εμβολιάστηκαν και όλα είναι καλά αλλά δεν μπορούσαν να τον πείσουν. Άλλωστε όλα τα νέα παιδιά κάνουν στο τέλος αυτό που τα ίδια θέλουν. Ήταν αμετάπειστος».

«Τον επηρέαζαν όσα διάβαζε στο ίντερνετ»

Ένας φίλος της οικογένειας αναφέρει μάλιστα πως τον επηρέασαν οι παρέες και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το παιδί δεν ήθελε να εμβολιαστεί και μάλλον τον επηρέασαν οι παρέες του και τα κοινωνικά δίκτυα στο ιντερνετ. Διάβαζε απόψεις και αναφορές περί αναποτελεσματικότητας των εμβολίων και τα πίστευε. Μάλιστα άκουσα πως είπε σε κάποιον πως το εμβόλιο μόνο κακό θα κάνει παρά καλό. Είχε πει πως πιο εύκολα θα κολλούσε κορονοϊό εμβολιασμένος παρά ανεμβολίαστος».

«Είναι πολλά νέα παιδιά που σκέφτονται έτσι»

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα δεν κρύβουν το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. «Δεν είναι μόνο αυτό το παλικάρι που δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο στα μέρη μας», λέει κάτοικος του χωριού.

«Είναι πολλά τα νέα παιδιά που λένε πως δεν θα εμβολιαστούν γιατί πιστεύουν πως και να κολλήσουν δεν θα τους πειράξει και πως επειδή είναι νέοι θα το ξεπεράσουν. Όμως το παράδειγμα του 22χρονου θα πρέπει να τους κάνει να το σκεφτούν καλύτερα».

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ