Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚρήτη – Αυτός είναι ο ηρωικός παππούς που θυσιάστηκε για τα εγγόνια...

Κρήτη – Αυτός είναι ο ηρωικός παππούς που θυσιάστηκε για τα εγγόνια του – Τα έσωσε από πνιγμό

Ο 61χρονος παππούς που πνίγηκε στην Κρήτη στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του ήταν συνταξιούχος υγειονομικός στο ΕΣΥ της Βρετανίας.

Η θυσία του παππού που θυσιάστηκε για να σώσει τα εγγόνια του από τα κύματα έχει συγκλονίσει τόσο την Κρήτη, αλλά και τη Βρετανία. Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό, ο 61χρονος παππούς ήταν συνταξιούχος υγειονομικός από τη Σκωτία και ονομαζόταν Τζόναθαν Σμιθ.

Ο ίδιος δεν δίστασε να πέσει στη θάλασσα όταν είδε ότι τα παιδιά ηλικίας 7 και 10 ετών κινδυνεύουν.

«Ήταν ο ήρωάς μου»

«Δεν πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να τον ξαναδώ», δήλωσε συντετριμμένος στη Sun ο γιος του άτυχου 61χρονου. Ο ίδιος περιέγραψε τον 61χρονο πατέρα του ως έναν αφοσιωμένο οικογενειάρχη που είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί.

«Τον αγαπούσα πολύ. Ήταν ο ήρωάς μου. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα τον ξαναδώ μετά τις διακοπές του στην Κρήτη». Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Κρήτη παραμένουν η 60χρονη σύζυγος του Τζόναθαν Σμιθ και η κόρη του και μητέρα των δύο παιδιών έτσι ώστε να κάνουν τις τελευταίες συνεννοήσεις για τη μεταφορά της σορού του στη Σκωτία, την πατρίδα του.

Το χρονικό της θυσίας του 61χρονου Σκωτσέζου

Όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο αγοράκια, ηλικίας 7 και 10 ετών μπήκαν στη θάλασσα, η οποία ήταν άκρως ακατάλληλη για κολύμπι.

Τα παιδιά κινδύνεψαν να παρασυρθούν από τα κύματα και ο παππούς τους που αντιλήφθηκε την κατάσταση, έπεσε στη θάλασσα για να τα σώσει.

Ο κυματισμός, μαζί με τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στο βραχώδες αυτό σημείο έκαναν το έργο του πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 10χρονο αγόρι κατάφερε να βγει από τη θάλασσα σχεδόν μόνο του, ενώ ο παππούς, μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε για να βγάλει και τον 7χρονο εγγονό του, και αφού το παιδί ήταν σε ασφαλή χέρια δύο εργαζομένων παρακείμενου beach bar, έπεσε – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες – στη θάλασσα με το πρόσωπο.

Αμέσως έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ναυαγοσώστης έπεσε στη θάλασσα και εντόπισε τον άτυχο άνδρα, τον οποίο με μεγάλη δυσκολία επιχείρησε να τον μεταφέρει προς το σκάφος, με τους λιμενικούς να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραλάβουν το -άψυχο όπως αποδείχθηκε- σώμα του παππού, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ναυαγοσώστη καθώς ο υψηλός κυματισμός έκανε ιδιαίτερα δύσκολο τον χειρισμό του σκάφους. Τελικά, κατάφεραν να ανασύρουν τη σορό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ