Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο καλύτερο που έχει να κάνει ο Μπάμπης είναι να «πεθάνει» για...

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Μπάμπης είναι να «πεθάνει» για τη Λυδία…

Δεν ξέρω πόση σημασία έχουν, ουσιαστικά, τα δικαστήρια για το πώς θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία.

Αν οι γονείς του φονιά της Καρολάιν, θα διεκδικούσαν ή θα διεκδικήσουν την επιμέλεια της μικρής. Η κοινή λογική λέει πως ουδείς συνετός άνθρωπος θα έδινε στους γονείς του φονιά την επιμέλεια του παιδιού, ακόμη και αν εκείνοι είναι οι καλύτεροι άνθρωποι στον πλανήτη… Για τη Λυδία άλλωστε τα δύσκολα είναι μπροστά. Όταν θα αναζητήσει εξηγήσεις. Όταν θα θέλει απαντήσεις. Όταν θα αρχίσει να καταλαβαίνει… Όταν θα μάθει ότι ο πατέρας της σκότωσε τη μάνα της και έβαλε την ίδια πάνω στο άψυχο κορμί της…

Και φαντάζομαι ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση αυτού του κοριτσιού όταν κι όποτε έρθει αυτή η ώρα! Τότε είναι που θα θέλει στο πλάι της όλο τον κόσμο. Τότε είναι που θα πρέπει να της δείξουμε αγάπη. Τότε είναι που θα χρειαστεί τη βοήθεια όχι των κατοίκων της Αλονήσου, που την έχουν αγκαλιάσει ήδη και μπράβο τους, αλλά όλων μας. Και μην υποτιμάς τη δύναμη της κοινωνίας, του διπλανού, του αγνώστου… Βαρέθηκα να ακούω «ο κόσμος είναι σκληρός». Δεν τον θέλουμε σκληρό. Ευαίσθητο τον θέλουμε, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Και ο κόσμος είσαι εσύ, είμαι εγώ, είμαστε όλοι…Τι να κάνει ο Μπάμπης, ο φονιάς για την κόρη του… Θα σου πω ως πατέρας δύο κοριτσιών. Να «πεθάνει».

Γιατί ακόμη και αν έχει «απάντηση» στο «γιατί σκότωσες τη μάνα μου;» το υπόλοιπο «θέατρο» δεν θα μπορέσει ποτέ να το εξηγήσει… Ένας κανονικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε καν να κοιτάξει στα μάτια όχι τη Λυδία αλλά ούτε καν τον τύπο που μοιράζονται το ίδιο κελί. Αλλά όπως φάνηκε από το σόου του Μπάμπη, μάλλον δεν είναι κανονικός άνθρωπος.

Σίγουρα δεν είναι πατέρας. Είναι τέρας. Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει είναι να «πεθάνει» για τη Λυδία… Και μην μου πεις ότι είναι «σκληρό». Όχι για έναν τύπο που σκότωσε ένα νέο κορίτσι, τη γυναίκα του, τη μάνα του παιδιού του και για να βγει λάδι έβαλε το παιδί του πάνω στο άψυχο σώμα της… Ντράπηκαν και τα τέρατα. Ντράπηκε και η ντροπή. Αυτός όχι. Έπαιζε θέατρο.

Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ