Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚρήτη: Εξιτήριο για την 36χρονη έγκυο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid

Κρήτη: Εξιτήριο για την 36χρονη έγκυο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid

Εξιτήριο θα πάρει εντός της ημέρας η 36χρονη έγκυος από την Κρήτη, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η 36χρονη διασωληνώθηκε στις 28 Αυγούστου με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω του κορονοϊού.

Στις 16 Σεπτεμβρίου έπειτα από μία μεγάλη μάχη τόσο από την ίδια όσο και από τους γιατρούς του νοσοκομείου, βγήκε από την Εντατική και μεταφέρθηκε στην Παθολογική Κλινική.

Στις 7 Σεπτεμβρίου οι εντατικολόγοι είχαν αρχίσει να ελαττώνουν την ιατρική υποστήριξη και το οξυγόνο που δεχόταν η 36χρονη, η οποία έδειχνε να ανταποκρίνεται να δίνει σημάδια βελτίωσης.

Σήμερα, όπως αποκάλυψε στο ekriti, ο Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, η 36χρονη έγκυος ετοιμάζεται να λάβει εξιτήριο το μεσημέρι και να επιστρέψει στο σπίτι της.

“Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Η ίδια αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μία σκληρή μάχη και τελικά κέρδισαν. Σήμερα το μεσημέρι η 36χρονη θα λάβει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της. Χθες την επισκέφθηκα κι εγώ στην Παθολογική Κλινική και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση” τόνισε.

Πώς κόλλησε η 36χρονη έγκυος – Τι είχε δηλώσει ο σύζυγός της

Ο σύζυγος της 36χρονης είχε μιλήσει μετά τη διασωλήνωσή της στο Mega.

“Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύζυγός του εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ, όπου όπως υποστηρίζει κόλλησε κορονοϊό από ασυμπτωματικό συνάδελφό της.

“Στην αρχή είχε δέκατα και έβηχε συνέχεια. Την βάλανε στο νοσοκομείο και μετά την έστειλαν στο Ηράκλειο. Της γύρισε σε πνευμονία. Μιλήσαμε και μου λέει ότι είναι καλά. Αργότερα μου έστειλε μήνυμα ότι θα την ετοιμάσουν για την εντατική” πρόσθεσε.

Η 36χρονη, όπως υπογράμμισε ο σύζυγός της, σκόπευε να εμβολιαστεί αφότου γεννήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ