Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑίγιο: Ηχηρή παρέμβαση Ιερώνυμου για θανάτους και κρούσματα στην Αιγείρα – Τι...

Αίγιο: Ηχηρή παρέμβαση Ιερώνυμου για θανάτους και κρούσματα στην Αιγείρα – Τι λέει για Εκκλησία και γιατρούς

“Η Εκκλησία και η επιστήμη συμπορεύονται και συστρατεύονται, προτείνοντας ενδεδειγμένες λύσεις”, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

Η ανησυχητική κατάσταση, με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και 5 θανάτων μέσα σε ένα 15νθήμερο στην Αιγείρα, αλλά και η κοινή παρέμβαση του φαρμακευτικού και ιατρικού κόσμου της Αιγιάλειας προς ΕΟΔΥ, Δήμο και υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσε την αποστολή ηχηρού μηνύματος από τον μητροπολίτη Ιερώνυμο, κυρίως μετά την εμπλοκή της τοπικής Εκκλησίας στο επίφοβο σκηνικό της εν λόγω περιοχής.

Οι αξιόπιστες αναφορές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για εμμονική συμπεριφορά αρνητών του κορονοϊού και του εμβιολιασμού, οι οποίοι κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο, με εμπλεκόμενους, ιερέα, επιτρόπους και εκκλησιαζόμενες που κατέληξαν, νοσηλεύονται ή είναι διασωληνωμένοι, έφερε τη καίρια δήλωση του δεσπότη, αφού νωρίτερα του είχε ζητηθεί από τους επιστημονικούς φορείς η συνδρομή του για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Όπως εξήγησε στην «Π» ο ποιμενάρχης, σκοπός του δεν είναι να εμπλακεί σε μια κατάσταση που είναι αρνητική αλλά και πολύ συγκεχυμένη, παρά μόνο να στείλει μήνυμα ενότητας και αποφυγής βλάβης της υγείας του κόσμου, επιδεικνύοντας -ως οφείλει- αυξημένο ενδιαφέρον και ευθύνη προς όλους τους πολίτες.

«Απαιτείται προσοχή, λήψη και τήρηση των απαραίτητων μέτρων, που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εξάλλου, ως Μητρόπολη, είμαστε εναρμονισμένη με την επίσημη θέση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και της Ιεράς Συνόδου. Η Εκκλησία και η επιστήμη συμπορεύονται και συστρατεύονται, προτείνοντας ενδεδειγμένες λύσεις» σημειώνει ο ιεράρχης.

Αυτό που έχει την ιδιαίτερη σημασία του, είναι ότι ο κ.κ. Ιερώνυμος, επουδενί δεν επιλέγει να «καλύψει» το οτιδήποτε κατακριτέο έχει πιθανά συμβεί στον εκκλησιαστικό χώρο της Ανατολικής Αιγιάλειας, αλλά αντιθέτως προτρέπει τους πολίτες της:

«Να εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα και σε συνεννόηση με τον οικογενειακό τους ιατρό ν’ ακολουθούν τις οδηγίες και υποδείξεις τους, ώστε να διευκολύνεται το έργο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της αποσόβησης περαιτέρω δυσχερέστερων καταστάσεων», υπογραμμίζει, κλείνοντας, για μία φορά ακόμη, στόματα που θέλουν τη Μητρόπολη να μην παρεμβαίνει ή και ν’ αφήνει ανάρμοστες συμπεριφορές κληρικών και λαϊκών – βοηθών σε ναούς να κινούνται κόντρα σε επικρατούντα επιστημονικά δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ