Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜητέρα του 5χρονου Στάθη που σκότωσαν τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη: «Θα λυτρωθώ...

Μητέρα του 5χρονου Στάθη που σκότωσαν τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη: «Θα λυτρωθώ όταν τον βρω»

Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Στάθη που κατασπαράχθηκε από ροτβάιλερ στην Κοζάνη, την Κυριακή του Πάσχα το 2016. «Θα λυτρωθώ όταν βρω τον Στάθη εκεί ψηλά» λέει η μάνα του 5χρονου στο newsit.gr

«Η λύτρωσή μου θα έρθει όταν βρω τον Στάθη εκεί ψηλά», αναφέρει στο newsit.gr η μητέρα του Στάθη, του 5χρονου αγοριού που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των ροτβάιλερ στο σπίτι φιλικού ζευγαριού ανήμερα του Πάσχα του 2016 στην περιοχή Αργίλου στην Κοζάνη, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ποινή πέντε ετών στον ιδιοκτήτη των γιγαντόσωμων σκυλιών και τη σύζυγο του.

Κοζάνη: Το ματωμένο Πάσχα

Ήταν Κυριακή του Πάσχα πριν από πέντε χρόνια όταν το πανελλήνιο συγκλονιζόταν από την τραγική είδηση. Τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ διέφυγαν της προσοχής των ιδιοκτητών τους και τραυμάτισαν θανάσιμα το 5χρονο παιδάκι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους.

Η μητέρα του αγοριού που είχε φιλικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των σκυλιών βρισκόταν και την ημέρα της Λαμπρής στο σπίτι τους μαζί με τον μικρό Στάθη. Σύμφωνα με τα όσα είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, τα ροτβάιλερ έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στο αγόρι με μανία.

Ο πεντάχρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης από τη μητέρα του και ένα φιλικό πρόσωπο, ενώ ειδοποιήθηκε – από γείτονες – και η αστυνομία.

Το παιδί χειρουργήθηκε και οι γιατροί έδωσαν για 45′ λεπτά μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά και δυστυχώς κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Κοζάνη: Η απόφαση του δικαστηρίου στις 15 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά από μια πενταετία η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε, επιβάλλοντας την ποινή των πέντε ετών στον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς.

Ωστόσο, οι γιατροί που κλήθηκαν να περιθάλψουν τον 5χρονο Στάθη ανέφεραν ότι το αγοράκι όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν σε κωματώδη κατάσταση.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες έχουν κινηθεί κι αυτοί νομικά εναντίον της μητέρας για συκοφαντική δυσφήμηση. «Γνωρίζω ότι ο δρόμος της απονομής Δικαιοσύνης είναι μακρύς. Εξάλλου, με τις δηλώσεις τους, οι αποκλειστικά υπαίτιοι του δράματός μου έσπευσαν να προειδοποιήσουν για κάτι τέτοιο προς κάθε κατεύθυνση. Νομίζουν ότι άραγε θα τους φοβηθώ; Νομίζουν ότι έχω πλέον κάτι να χάσω όταν κάνουν εναντίον μου καταγγελίες, αγωγές και μηνύσεις;», αναφέρει στο newsit.gr, η μητέρα του Στάθη και συνεχίζοντας συμπληρώνει:
«Ξεχνούν ότι έχω χάσει εξαιτίας τους τον μονάκριβο γιο μου; Νιώθω τον κόσμο δίπλα μου καθημερινά. Ο σύντροφός μου και ο δικηγόρος μου δεν έχουν σταματήσει στιγμή να με στηρίζουν. Γιατί είμαι πιο κοντά στην αλήθεια γι’ αυτό και είμαι πιο δυνατή από εκείνους και το ξέρουν. Η λύτρωσή μου θα έρθει όταν βρω τον Στάθη εκεί ψηλά. Για κάποιους άλλους όμως, η συμπεριφορά τους δεν θα μπορέσει ποτέ να τους οδηγήσει στην λύτρωση. Μόνο σε δίκαιες και αυστηρές καταδίκες τους».

Κοζάνη: «Η μέγιστη ποινή»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του μικρού αγοριού, Ζήσης Βρίκου (άνω φωτογραφία) αναφέρει η ποινή που επιβλήθηκε ήταν η μέγιστη.

«Μετά από 6 συνεδριάσεις δικαστηρίου και 5 ολόκληρα χρόνια, ήρθε η πρώτη παρηγοριά για την άτυχη μητέρα που έχασε το παιδί της μέσα σε δευτερόλεπτα από το στόμα των εξαγριωμένων ροτβάιλερ. Η ποινή που επιβλήθηκε, αν και η μέγιστη προβλεπόμενη από τον Έλληνα νομοθέτη, για το συγκεκριμένο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ελάχιστα θα προσφέρει ως ηθική ικανοποίηση, μιας και ο γιος της δεν θα γυρίσει πίσω», λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του Στάθη, Ζήσης Βρίκος και συμπληρώνει:
«Ευρισκόμενος κοντά της τόσα χρόνια και βλέποντας την μέσα στη δίκη, που έμελλε να κρατήσει πολύ καιρό, μπορώ να πω ότι στα μάτια της είδα χθες (15.09.2021) για πρώτη φορά μια αισιοδοξία. Η εμπιστοσύνη της προς τη Δικαιοσύνη επιβεβαιώθηκε. Άλλωστε, η πίστη της ότι οι αποκλειστικά υπαίτιοι της καταστροφής της θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, την «κρατούσε όρθια» τόσα χρόνια. Και την ενδυνάμωνε σε κάθε επίθεση, σε κάθε προσβολή που δεχόταν από τους υπαιτίους αυτού του πρωτοφανούς συμβάντος – ακόμη και κατά την απολογία τους, όταν εξακολουθούσαν όχι μόνο να αρνούνται τα πάντα, αλλά και να την κατηγορούν για ό,τι συνέβη!

Με ανακούφιση λοιπόν – συνεχίζει ο Ζήσης Βρίκος – υποδέχθηκε την αναμενόμενη για όλους όσους παρακολουθήσαμε την δίκη αυτή, αυστηρή απόφαση καταδίκης των 5 ετών εις έκαστο, μετατραπείσας της ποινής εις χρηματική, όσο και τους αυστηρούς όρους εγγυοδοσίας για την αναστολή της ποινής ενόψει υποβολής εφέσεως. Για τα δικά μας μέτρα, το δικαστήριο καταδίκασε και επέβαλε τα μέτρα που τους πρέπουν».

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ