Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠάτρα: “Συγγενείς” διεκδικούν το ασυνόδευτο αγοράκι – Μια σύλληψη

Πάτρα: “Συγγενείς” διεκδικούν το ασυνόδευτο αγοράκι – Μια σύλληψη

«Είναι πάρα πολύ φοβισμένος. Ενεργοποιηθήκαμε προκειμένου να μην βρίσκεται μόνο του σ’ ένα νοσοκομείο», δήλωσε στην «Π» ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος

Ο εντοπισμός ασυνόδευτου ανήλικου αγοριού και η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του, από τον Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού», κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας, στο πλαίσιο αναζήτησης στοιχείων της ταυτότητάς του και των βιολογικών γονέων του, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το όψιμο ενδιαφέρον αρκετών ατόμων που σπεύδουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και δηλώνουν συγγενείς του, ισχυριζόμενοι ότι είναι παππούδες και θείοι του.

Τα εν λόγω πρόσωπα, ωστόσο φέρεται στα κρίσιμα ερωτήματα για το ποιοι είναι και που βρίσκονται οι γονείς του, δεν έχουν ή τουλάχιστον επί του παρόντος δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις.

Από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε το αγοράκι (Ρομά) η ηλικία του οποίου προσδιορίζεται στα 6 έτη, βρέθηκε από πολίτη να κάθεται μόνος του στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και ενημέρωσε την Αστυνομία, δεν έχει καταστεί εφικτό να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών.

«Είναι πάρα πολύ φοβισμένος. Ενεργοποιηθήκαμε προκειμένου να μην βρίσκεται μόνο του σ’ ένα νοσοκομείο», δήλωσε στην «Π» ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για την κινητοποίηση προσώπων που σπεύδουν στις Αρχές δηλώνοντας, ότι είναι συγγενείς του και ζητούν να τον πάρουν μαζί τους, επισημαίνοντας πως δεν αποκλείεται πίσω από την περίπτωση του μικρού να κρύβεται μια από τις πολλές «περίεργες» υποθέσεις με παιδιά.

Το ασυνόδευτο αγοράκι μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Πάτρας, για προληπτικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από την αρμόδιες Αρχές, για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της τοπική ΕΛΑΣ, σήμερα το πρωί, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών η  γιαγιά του παιδιού, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, είχε ανατεθεί η επίβλεψη και η φροντίδα του εξάχρονου τον τελευταίο μήνα και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης του, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ