Φωτιά στην Εύβοια: Εστησαν ολόκληρο χωριό οι Πολωνοί την ώρα που οι δικοί μας κοιμούνται στις πλατείες

Βλέποντας την οργάνωση των ξένων δυνάμεων που έχουν έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο πίσω είμαστε.

Την ώρα που οι Ελληνες πυροσβέστες έβρισκαν λίγες ώρες ξεκούρασης σε αυλές, πλατείες και πεζοδρόμια, μετά τους Ρουμάνους που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ήρθαν και οι Πολωνοί να μας αποδείξουν τι σημαίνει οργάνωση.

Από το βράδυ της Δευτέρας, η δύναμη των 143 πυροσβεστών με 46 οχήματα από την Πολωνία βρίσκεται στη χώρα μας για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Το βράδυ της Τρίτης, οι Πολωνοί έστησαν ένα μικρό χωριό με σκηνές για να ξεκουραστούν έξω από το χωριό Νέος Πύργος στην Εύβοια.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η οργάνωση τους δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δική μας. Σκηνές, τέντες, οχήματα, λεωφορεία μεταφοράς, εξοπλισμός, τα πάντα έχουν φέρει μαζί τους οι Πολωνοί γιατί μάλλον γνωρίζουν πως για να μπορέσουν να αποδώσουν οι πυροσβέστες στα μέτωπα της φωτιάς, θα χρειαστούν κάποιες πολύτιμες ώρες ξεκούρασης.

Την ίδια ώρα, έχουμε δει φωτογραφίες όπου οι Ελληνες πυροσβέστες κοιμούνται σε πεζοδρόμια, πλατείες χωριών και γενικά όπου βρουν, αφού δεν φαίνεται να έχει μεριμνήσει κανείς για την ξεκούρασή τους. Όλα παίζουν ρόλο…

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ