Home Κοινωνία Το PareaCafé για 6η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει έμπρακτα το σύλλογο γονέων παιδιών...

Το PareaCafé για 6η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει έμπρακτα το σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα

0

Μια «Φλόγα» φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα!

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Μπορούμε να είμαστε δημιουργοί της ζωής και όχι παρατηρητές της καταστροφής»

Ο Δήμος Πύργου και το PareaCafé ένωσαν τις δυνάμεις τους, με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας και το ΚΔΑΠ Ηλίανθος, σε μια εκδήλωση όπου η «Φλόγα» της ψυχής περίσσευε!

Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην πλατεία Κύπρου μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη εκδήλωση για τον «Καρκίνο στην παιδική ηλικία», για τη στήριξη της «Φλόγας» και των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, με πολλές και ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο αλλά και ψυχαγωγίας.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων που στηρίζονται σε κοινωνικές ομάδες. «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι στυλοβάτες της κοινωνίας και των θεσμών.Άνθρωποι από περίσσευμα ψυχής βρίσκουν τρόπο να λειτουργήσουν απαραίτητες και καθοριστικές δομές σε μορφή συλλογικότητας. Σε συνεργασία λοιπόν μαζί τους, εμείς ως Δήμος μπορούμε πιο εύκολα να συμβάλλουμε στη διάδοση των στόχων τέτοιων οργανώσεων με πρωταρχικό στόχο να σώσουμε ζωές.Μπορούμε να είμαστε δημιουργοί της ζωής και όχι παρατηρητές της καταστροφής».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την παρουσίαση της οποίας ανέλαβε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτη» Άννα Αγγελίδου, ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με την καθιερωμένη πλέον, εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη και συνδρομή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου, και παράλληλα πραγματοποιήθηκε Δωρεά Μυελού των Οστών, με τη συμβολή του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΚΕΔΜΟΠ – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» και του ΕΕΣ του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και ο συνιδιοκτήτης του PareaCafé Αλέξανδρος Καλύβας οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν χρόνια τώρα την πρωτοβουλία τους. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες της Τασίας Παπαϊωάννου – εκπρόσωπος του παραρτήματος Αχαΐας της Φλόγας και Αφροδίτης Γκινοπούλου – Δ/ντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, οι οποίες παρέλαβαν και τιμητικές πλακέτες από τον κ. Αντωνακόπουλο και τον κ. Πλεμμένο αντίστοιχα. Τέλος το λόγο πήρε η συμβουλευτική ΨυχολόγοςΕιρήνη Μεσσήνη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Γ.Γ. Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου Δημάρχου πύργου Γιώργος Καραστέργιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του δήμου Πύργου (ΔΟΠΠ) Χάρης Μικελόπουλος, η σύμβουλος Δημάρχου Πύργου Φλώρα Παπαγιαννάκη και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της πλατείας υπήρχε έκθεση με το βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου από το  βιβλιοπωλείο Κορκολή «Ο Μπαμπάς μου ο ήρωας μου» ο οποίος απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό σε όλα τα παιδιά της εκδήλωσης. Η βραδιά έκλεισε με  τις πιο «δυνατές» νότες από το γνωστό συγκρότημα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ». Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι εισπράξεις της ημέρας και των δύο καταστημάτων του PareaCafeστον Πύργο δωρίστηκαν στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια για τη “Φλόγα”.

Exit mobile version