Αίτημα προς το δήμαρχο Πύργου και τους βουλευτές, από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ:«Να δοθεί παράταση για πιστοποιητικό πυρασφάλειας των παιδικών σταθμών»

Αίτημα για την παράταση προσκόμισης πιστοποιητικού πυρασφάλειας για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Πύργου, διατυπώνει προς το δήμαρχο και τους βουλευτές του νομού, ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Αναλυτικότερα στο αίτημα του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Με την Εγκύκλιο 42626/08-07-2021 ορίστηκε καταληκτική ημερομηνία 31-08-2021 προσκόμισης πιστοποιητικού πυρασφάλειας της παρ.1 του άρθρου 6 του ΠΔ 99/2017 για τους Παιδικούς Σταθμούς της Πόλης μας.

Πέραν αυτής της ημερομηνίας η λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει όλη η χώρα με την πανδημία και παρά τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες είναι αδύνατον να προλάβουμε τις ημερομηνίες.

Παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση σας στον Υπουργό Εσωτερικών, να δοθεί νέα παράταση, διαφορετικά απειλούνται με λουκέτο οι Παιδικοί Σταθμοί, δεν θα παρέχεται προσχολική αγωγή στα μικρά παιδιά του Δήμου μας, δεν θα διευκολύνονται οι άνεργοι γονείς και κινδυνεύουν με απόλυση οι δώδεκα (12) εργαζόμενοι του προγράμματος ΕΣΠΑ».    

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ