Δίκη Γιακουμάκη: «Το ένοχοι μας καλύπτει», δήλωσε ο πατέρας του Βαγγέλη – Συγκίνηση στο Ρέθυμνο

Την ώρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έφεσης των κατηγορούμενων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στο Σελί Ρεθύμνου έγινε εσπερινός στη μνήμη του. Ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού.

Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Σελί Ρεθύμνου, γιορτάζεται στις 8 Ιουλίου ο Άγιος Βαγγέλης. Μια ημέρα πριν, εδώ και 6,5 χρόνια, πραγματοποιείται εσπερινός στην εκκλησία που έχει χτιστεί στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, και η οποία έχει τρούλο με τα αρχικά του, ωστόσο, η φετινή 7η Ιουλίου ήταν διαφορετική για την οικογένεια Γιακουμάκη.

Ο Ανδρέας και η Μαρία Γιακουμάκη ήταν στα Ιωάννινα για την εκδίκαση των εφέσεων που είχαν ασκήσει οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του παιδιού τους. «Το σώμα μου είναι στα Ιωάννινα αλλά το μυαλό μου είναι εκεί κάτω», είπε στην ΕΡΤ ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος τόνισε ότι «το ένοχοι μας καλύπτει», αναφορικά με τη νέα απόφαση.

Ένοχοι ξανά οι κατηγορούμενοι – Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του

Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του παιδιού ακούραστα και με αξιοπρέπεια, παρά το βαρύ πένθος, χρειάστηκε να ταξιδέψει στα Ιωάννινα.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, προχώρησε, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους.

Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν οι πέντε από τους οκτώ, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. Αμέσως μετά ο ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα, όπως τροποποιήθηκε και η εισαγγελέας πρότεινε για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.

Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ