Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝέα βλάβη στον αγωγό Κακοταρίου

Νέα βλάβη στον αγωγό Κακοταρίου

Χωρίς ύδρευση η τοπική Κοινότητα Κάμπου

Για άλλη μια φορά έσπασε ο αγωγός Κακοταρίου. Αυτή τη φορά στην τοπική κοινότητα Εφύρας και συγκεκριμένα μετά την διασταύρωση Εφύρας, 60 μ προς Σιμόπουλο. Στο έρεισμα της Ε.Ο. Αμαλιάδας -Σιμόπουλο. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου  «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ» Βασίλης Παπαδόπουλος και σε συνεργασία με τον υδραυλικό του Συνδέσμου μείωσαν την ποσότητα νερού στον αγωγό προς Πηνεία. Προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο ρήγμα στον αγωγό και τοποθέτησαν ειδικούς κώνους και σήματα για να μην διέρχονται τα οχήματα πάνω από το σημείο διαρροής.

Ο κος Παπαδόπουλος ενημέρωσε το Α.Τ. Αμαλιάδας και την Τροχαία και αιτήθηκε τη συνδρομή τους για το διάστημα της αποκατάστασης της βλάβης. Ώστε να αξιολογηθεί εάν απαιτηθεί να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας. Όπως επεσήμανε ο κος. Παπαδόπουλος, δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα στην υδροδότηση των τριών δήμων μελών του Συνδέσμου, ήτοι Ήλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού. Διότι είναι σε λειτουργία το διυλιστήριο, ωστόσο προσωρινό πρόβλημα θα υπάρξει μόνο στην τοπική κοινότητα Κάμπου, η οποία δεν έχει γεώτρηση.

Ο Σύνδεσμος έχει υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης, στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Για τη χρηματοδότηση μελέτης για την αντικατάσταση του αγωγού από Αγία Τριάδα μέχρι τη δεξαμενή Χαβαρίου. Ο αγωγός έχει ξεπεράσει τα όριά του και πρέπει να αντικατασταθεί, διότι οι βλάβες είναι πολλές και συχνές. Για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου “Ο ΠΗΝΕΙΟΣ” επανέλαβε το αυτονόητο. Ότι και οι τρεις δήμοι πρέπει να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Σύνδεσμο. Ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες υδροδότησης τους .Το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να αποδεχθεί άλλο την οικονομική ασυνέπεια του ενός δήμου και δεν δύναται να συνεχίσει, εις βάρος των άλλων συνεπών δύο δήμων να υδροδοτείται απρόσκοπτα από τις πηγές Κακοταρίου και από το διυλιστήριο. Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, μάς ενημέρωσε ότι έγινε η μετατόπιση αγωγού 200μ που περνούσε μέσα από τον αύλειο χώρο του Λυκείου Σιμοπούλου κι ο οποίος είχε σπάσει κάτω από το γήπεδο μπάσκετ, όπως και τμήμα αγωγού 50μ λίγο πριν τη δεξαμενή Εφύρας το οποίο είχε τρύπες σε πολλά σημεία, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στην υδροδότηση και των τριών δήμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ