Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜοναδικό κειμήλιο δια χειρός του Ελευθέριου Βενιζέλου

Μοναδικό κειμήλιο δια χειρός του Ελευθέριου Βενιζέλου

Απονεμήθηκε  στο μακρινό παρελθόν στο δάσκαλο Γεώργιο Παπαγεωργίου που υπηρέτησε στην καλίδονα

Ξεχωριστό  κειμήλιο, δια χειρός του τότε Υπουργού  Στρατιωτικών Ελευθέριου  Κ. Βενιζέλου, πριν από 107 χρόνια, αποτελεί το μετάλλιο που απονεμήθηκε στον αείμνηστο δάσκαλο που υπηρέτησε στο μακρινό παρελθόν στην Καλίδονα του δήμου Ζαχάρως.

Πρόκειται για Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος σύμφωνα με την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Σάρενα» κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου, τραυματίσθηκε στην μάχη της Κρέσνας το 1913.

Το κειμήλιο αυτό είναι κληρονομιά του εγγονού του Γεωργίου Κόντου, ο οποίος σήμερα το έχει σε εξέχουσα θέση στο σπίτι του!

«Λίγα λόγια για να γνωρίσετε τον Γεώργιο Παπαγεωργίου. Σπούδασε στο διδασκαλείο της Κέρκυρας, διορίστηκε μόνιμα στην Καλίδονα, και εκτελούσε και άλλες υπηρεσίες. Όταν δημιουργήθηκε η υπηρεσία των τριών <<Τ.Τ.Τ.>> Τηλέφωνο – ταχυδρομείο- τηλέγραφος, τοποθέτησε λόγω ελλείψεως χώρου, το τηλέφωνο στο σπίτι του και εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους.

Εκτός από Δάσκαλος, διετέλεσε Γραμματέας της Κοινότητας έως το 1930,Πρόεδρος σχολικής επιτροπής καθώς και Γραμματέας και επίτροπος της εκκλησίας. Συνταξιοδοτήθηκε το 1939. Όσα παιδιά είχαν γεννηθεί από το 1890 μέχρι το 1930, πέρασαν από αυτόν τον Δάσκαλο» αναφέρει η κ. Νιάρχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ