Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Κομβικό σημείο» για τους κυνηγούς

«Κομβικό σημείο» για τους κυνηγούς

Αποτελεί το νομοσχέδιο για τις στειρώσεις

«Δίνουμε πραγματική μάχη για το μέλλον του κυνηγιού» ανάφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ

Εν αναμονή των εξελίξεων γύρω από θέματα ζωτικής σημασίας σχετικά με  το κυνήγι,  βρίσκονται  αυτή την περίοδο  οι εκπρόσωποι  των κυνηγετικών  οργανώσεων, καθώς και χιλιάδες κυνηγοί στην Ηλεία.

Πρόκειται κυρίως για  το νέο νομοσχέδιο που αφοράει τη στείρωση των  κυνηγόσκυλων, την έκτακτη εισφορά  στις άδειες θήρας, την απαγόρευση του κυνηγιού του τρυγονιού κ.α.

Για τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το μέλλον της παραδοσιακής δραστηριότητας, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Παν. Γραμματσούλιας, υπογράμμισε στην «ΠΡΩΤΗ»:

«Για όλα αυτά τα θέματα δίνουμε πραγματική μάχη. Περιμένουμε τώρα το νομοσχέδιο  για τη στείρωση για να δούμε τι θα γίνει, που είναι το βασικότερο απ’ όλα. Από αυτό θα εξαρτηθεί εάν θα βγάζουν οι κυνηγοί  άδειες και αν θα υπάρξουν  αρνητικές επιπτώσεις στο κυνήγι. Φοβάμαι όμως για το τι σχέδια έχουν στο μυαλό τους,  διότι  είμαστε το μοναδικό κράτος στον κόσμο που η άσκηση του κυνηγιού γίνεται  με αυτό τον τρόπο. Οι κυνηγοί εδώ το θεωρούν κάτι το δεδομένο  αλλά γίνεται πραγματική μάχη για τη διατήρησή του. Η διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο  πήγε πολύ καλά  και  ήταν το μοναδικό που συγκέντρωσε τόσες συμμετοχές και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι  το 85-90% του κόσμου ήταν αρνητικοί  στα άρθρο 5&6, που πλήττουν το κυνήγι.  Δεν υπήρξε πρόεδρος κοινότητας, δήμαρχος , περιφερειάρχης , βουλευτής υπουργός, ακόμα και ο  πρωθυπουργός που να μην τον ενοχλήσαμε. Μέχρι στιγμής δεν το έχουν φέρει για ψήφιση και λένε ότι θα αποσύρουν το άρθρο 5 με την προοπτική να καταργήσουν κατά κάποιο τρόπο το τσιπάκι και να εφαρμόσουν το DNA. Δηλαδή  αν βρούμε κάποιο  κουτάβι πεταμένο,  αλλοίμονο σε εκείνον που έκανε αυτή την πράξη».

Το «στοίχημα»

Εξάλλου αναφορικά  με τις επιπτώσεις  του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, ο κ. Γραμματσούλιας  τόνισε τα εξής:

 «Θεωρώ ότι είναι ένα νομοσχέδιο που σταματάει τη ζωή γιατί  αύριο το πρωί αν το εφαρμόσουμε όλοι, σε δέκα χρόνια με τι θα κυνηγάνε τα παιδιά μας; Επειδή αυτά  τα λέω και στις γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, μήπως αυτά είναι γενικότερα σχέδια και το κάνουν επίτηδες για να απογοητεύουν τους κυνηγούς και σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει κανένας στην Ελλάδα; Το στοίχημα το δικό μου είναι  ότι πρέπει να αλλάξει τελείως το κλίμα και  η Ομοσπονδία να κατέβει πολύ χαμηλά  και να είναι δίπλα στους κυνηγούς. Αυτή είναι η επιθυμία μου και αυτό πράττω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ