Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦτιάχνει τείχος η Ελλάδα: Ξεπέρασε τα 8 εκατ. δόσεις εμβολίων - Ανησυχία...

Φτιάχνει τείχος η Ελλάδα: Ξεπέρασε τα 8 εκατ. δόσεις εμβολίων – Ανησυχία για την μετάλλαξη Δέλτα

Η Ελλάδα οχυρώνεται απέναντι στον κορονοϊό ξεπερνώντας τα 8 εκατ. δόσεις εμβολίων ενώ την ίδια στιγμή η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr συνολικά στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 8.028.343 εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα, 4.714.326 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον τη α’ δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ 3.534.001 έχουν ολοκληρώσει το εμβολιασμό τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες έγιναν πάνω από 103.000 εμβολιασμούς.

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι τους κινδύνους για τη μετάλλαξη Δέλτα. Μάλιστα καθημερινά απευθύνουν εκκλήσεις για εμβολιασμό, αφού η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει επικρατήσει σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλία Μόσιαλο που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το τέταρτο κύμα που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη μετάλλαξη «θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις».ADVERTISING

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ερευνητής για τον Covid, Ιωάννης Πρασσάς ο οποίος προ ημερών είχε τονίσει στο iefimerida.gr ότι «είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα».

Τα στοιχεία των εμβολιασμών ανά Περιφερειακή Ενότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο emvolio.gov.gr, τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στην επιχείρηση Ελευθερία έχουν οι Θεσσαλονικείς. Συνολικά, έχουν γίνει 871.473 εμβολιασμοί στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα. Με βάση τα ενημερωμένα στοιχεία, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 390.625, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στον κεντρικό τομέα Αθηνών ανέρχεται σε 379.010.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ