Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτά θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων - Free pass σε ψυχαγωγία...

Αυτά θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων – Free pass σε ψυχαγωγία και αθλητισμό

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν κίνητρα για τους εμβολιασμένους σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να τονωθεί το εμβολιαστικό κίνημα έτσι ώστε να φτάσει η χώρα νωρίτερα το τείχος ανοσίας.

Οι πρώτες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, θα αφορούν τους κλειστούς χώρους.

“Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες”, εξήγησε μιλώντας στο MEGA.

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 για τα προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος τόνισε πως το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική.

Τα προνόμια

Συνολικά τα προνόμια που σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση να δοθούν σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους αφορούν: την ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφοι, την παρουσία σε ανοιχτά ή κλειστά γήπεδα και την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούλιο όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα εξαιρούνται από τη διενέργεια self test για την προσέλευση στην εργασία τους.

Δραστηριότητες δύο ταχυτήτων

Όσον αφορά τις δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης, στον τομέα της ψυχαγωγίας ή του αθλητισμού για παράδειγμα, αυτό που αναμένεται να εφαρμοστεί ότι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην πράξη, 100% πληρότητα θα μπορούν να έχουν κινηματογράφοι, θέατρα, χώροι συναυλιών ή ακόμη και γήπεδα που θα επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θεατές. Αντίθετα όποιος επιχειρηματίας επιλεγεί να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ