Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Πρόσφυγα στις 20 Ιουνίου 2021, τα Πολυδύναμα Κέντρα Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τα πέντε (5) Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που λειτουργεί ο Οργανισμός μας στην Αθήνα, το Βόλο και τα Καλάβρυτα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν βήμα έκφρασης στους ίδιους τους πρόσφυγες, για να μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία, τις προκλήσεις που συναντούν στην καθημερινότητά τους, αλλά και την κοινή προσπάθεια που καταβάλλουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Η εν λόγω πρωτοβουλία πλαισιώθηκε με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο συμμετέχουν ωφελούμενοι των ανωτέρω προγραμμάτων, ασυνόδευτοι ανήλικοι που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ε.Ε.Σ. και εθελοντές κοινότητας που δραστηριοποιούνται στα Πολυδύναμα Κέντρα Προσφύγων Ε.Ε.Σ., υπό τον συντονισμό των εκπαιδευτικών Κέντρων και παρουσιάζονται τόσο η καθημερινότητα των προσφύγων στην κοινωνία υποδοχής, όσο και η πορεία ένταξής τους, μέσα από την αξιοποίηση των υπηρεσιών που τους παρέχουν τα προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε εδώ τα βίντεο που δημιούργησε ο Ε.Ε.Σ. για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: https://youtu.be/m8S0sICqWCM, https://youtu.be/tnuYlDwEvnk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ