Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠέντε Νέες Ειδικότητες στο Παράλληλο Μηχανογραφικό

Πέντε Νέες Ειδικότητες στο Παράλληλο Μηχανογραφικό

Για το Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Γ.Γ. του υπ. Παιδείας Γ. Βούτσινου, με την οποία ορίζονται οι ειδικότητες των ΙΕΚ που θα αποτυπωθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδαςκαι του παραρτήματος των Λεχαινών Κος Δημήτριος Βουδούρης πέντε (5) νέες ειδικότητες περιλαμβάνονται στο Παράλληλο  Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι.

Για το Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας οι ειδικότητες είναι:

  1. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ            
  2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Για το Δ.ΙΕΚ Λεχαινών είναι:

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ / ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Όπως μας τόνισε ο κ. Δημήτριος Βουδούρης η διαδικασία αυτή ισχύει για πρώτη φορά. Το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται κατά την ίδια περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις δύνανται να υποβάλουν τόσο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης όσο και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Ο κάθε υποψήφιος  μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο και δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του.

Τέλος,  το  κριτήριο εισαγωγής  θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου.

Ο κος Δημήτριος Βουδούρης τόνισε ότι τα ΙΕΚ είναι  μια αξιόπιστη επιλογή για τους αποφοίτους Λυκείου, στο πλαίσιο αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της σύνδεσης τους με την αγορά εργασίας κα μάλιστα  σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ., δύνανται να συνεχίζουν τις σπουδές τους μετά από κατατακτήριες εξετάσεις σε τμήματα Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του  διπλώματος τους  σε ποσοστό 5%.

Αναλυτικές πληροφορίες  για τις νέες ειδικότητες και για θέματα φοίτησης,  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ http://iek-amaliad.ilei.sch.gr/ ή να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2622029878 και ώρες :13:30 μμ έως 19:30 μμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ