Home Κοινωνία «Ύστατο χαίρε» για τον επί σειρά ετών πρόεδρο συλλόγου απόδημων Λινιστιάνων

«Ύστατο χαίρε» για τον επί σειρά ετών πρόεδρο συλλόγου απόδημων Λινιστιάνων

0

Στη δράση του αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας

Στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου Λινίσταινας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Συνόδεψαν τα μέλη του συλλόγου αποδήμων Λινιστιάνων, τον επί σειρά ετών πρόεδρό του Μάρκο Σμυρνή. Που «έφυγε» στα τέλη Μαΐου από τη ζωή.

Αναφορικά με τη ζωή και τη δράση  του εκλιπόντος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας. Κι επίτιμος πρόεδρος του παραπάνω συλλόγου κ. Κων. Σμυρνής, σε αποχαιρετιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής:

«Σήμερα η Λινίσταινα, πρόεδρε του συλλόγου αποδήμων Λινιστιάνων. Ζέστανε το χώμα της να σε υποδεχθεί. Εσένα που πάνω από 50 χρόνια την υπηρέτησες, από την αναβίωση του συλλόγου ως και σήμερα. Με συνέπεια, άοκνα, με ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα.

Είχες μεγάλη καρδιά κι αστείρευτη αγάπη. Για τον τόπο τούτο που σε γέννησε και τους συγχωριανούς σου, ντόπιους και αποδήμους. Οι οποίοι σε τίμησαν εκλέγοντάς σε, πρόεδρο του συλλόγου αποδήμων Λινιστιάνων. Για ολόκληρη την επαρχία Ολυμπίας, με το δυναμικό σου παρών στην Ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας. Που είχες εκλεγεί πρώτο αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό της συμβούλιο.

Ήρθαμε στη Λινίσταινα, είμαστε όλοι εδώ, να περπατήσουμε για τελευταία φορά μαζί σου ως του Κούλη τη Ράχη. Να σου πούμε το πικρό αντίο. Να πάρεις το δρόμο να συναντήσεις αυτούς που μας έφεραν στη ζωή στον ωραίο κόσμο της Λινίσταινας. Που μας μεγάλωσαν, που μας δίδαξαν, που μας έδωσαν τις ικανότητες να συνεχίσουμε μόνοι μας. Με φυλαχτό την ευχή τους, να δημιουργήσουμε, να διαπρέψουμε. Βιάστηκες να κινήσεις για το ταξίδι το στερνό Μάρκο. Παρηγοριά μας, ότι ήσουν δένδρο όρθιο ως την τελευταία στιγμή, ότι δεν πόνεσες, δεν βασανίστηκες, έζησες και την ασθένεια με αξιοπρέπεια. Κι ήσουν ευτυχισμένος με τη φροντίδα και την αγάπη των δικών σου. Καλό κατευόδιο Μάρκο!

Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ, σου μεταφέρω το σεβασμό και τη θλίψη των πατριωτών από τους συλλόγους-μέλη της και των μελών του Διοικητικού της συμβουλίου, που συνεδριάσαμε εκτάκτως και εκδόθηκε το ψήφισμα που ακολουθεί.

Ως επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου αποδήμων Λινιστιάνων, σου μεταφέρω την αγάπη και την εκτίμηση των λοιπών επιτίμων, του Σωκράτη Σμυρνή και του Αντώνη Αγγελόπουλου, οι οποίοι με παρακάλεσαν να σου εκφράσω το καλό ταξίδι και το χώμα που θα σε σκεπάσει σε λίγο να ναι πάντα ευλογημένο».

Exit mobile version