Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚορονοϊός - Χαρδαλιάς: Οι αλλαγές στον Τουρισμό και οι περιοχές με τους...

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Οι αλλαγές στον Τουρισμό και οι περιοχές με τους λιγότερους εμβολιασμούς

Είναι πλέον γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει βελτίωση, επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Παράλληλα, όμως, τόνισε με εμφατικό τρόπο πως «τίποτα, όμως, δεν έχει τελειώσει. Η διασπορά δεν έχει ελεγχθεί».

Όπως είπε, δεν υπάρχει σήμερα περιοχή της Ελλάδας που να βρίσκεται στο “κόκκινο”, ενώ 28 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες είναι στο “πορτοκαλί”. Συμπλήρωσε πως τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μικρή αύξηση του ιικού φορτίου σε Καλαμάτα, Ρόδο, Νάξο και Κατερίνη.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, είπε ότι αφορούσε αποκλειστικά τον Τουρισμό και οι αλλαγές που αποφασίστηκαν είναι:

  • Υποχρεωτικό τεστ για την είσοδο στη χώρα σε όλους άνω των 6 ετών.
  • Υποχρεωτική καραντίνα, για την απομόνωση κρουσμάτων, 10 ημερών (αντί 14 που ήταν μέχρι σήμερα).
  • Επιτρέπεται η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο.
  • Επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ  20 ατόμων (αντί 15 που ισχύει σήμερα).

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι περιοχές της χώρας με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα.

14 περιοχές βρίσκονται κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο: Πρόκεται για την Ηλεία, την Ημαθία, την Αιτωλοακαρνανία, το Κιλκίς, την Εύβοια, τη Λάρισα, τη Λακωνία, την Πιερία, την Πέλλα, τη Φθιώτιδα, τον Έβρο, τη Λέσβο, την Καβάλα και τη Σάμο.

Τόνισε πως «μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό» και σημείωσε πως «αφήσαμε πίσω πολλά από τα περιοριστικά μέτρα, όχι όμως την ίδια την πανδημία».

Πηγή:antenna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ