Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣάλος με τις καταγγελίες για καθηγητή: «Έπρεπε να δει μπούστο για να...

Σάλος με τις καταγγελίες για καθηγητή: «Έπρεπε να δει μπούστο για να σε περάσει στο μάθημα»

«Υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο καθηγητή»

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στους κύκλους της ακαδημαϊκής κοινότητας μετά τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιων Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ), φέρεται να ζητούσε από φοιτήτριές του φωτογραφίες, ορισμένες με ακατάλληλο περιεχόμενο, για να τις περάσει στο μάθημα.

Φοιτήτρια που μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί και στον φοιτητικό σύλλογο δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και σε «αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές».

«Ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η φοιτήτρια, υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες.

Χθες μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών, ενώ ζητούν και την παραίτησή του.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ