Βατόπουλος: Υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα της πανδημίας – Δεν αντέχουμε άλλο οριζόντιο κλείσιμο

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, την άρση των μέτρων και το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος,

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος “η κοινωνία δεν αντέχει αλλο το οριζόντιο κλείσιμο γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ” και υπογράμμισε ότι “δεν ανοίγουμε γιατι η επιδημία έχει τελειωσει, αλλά γιατι ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του”.

Τόνισε ωστόσο, ότι “o ιός είναι εδώ” και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς όπως είπε ένα ενδεχόμενο πισωγύρισα μπορεί να συμβεί, γι’ αυτο και όλοι πρεπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα, σημείωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα”, υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος. Σχετικά με τα self είπε ότι “η επιτροπή συζητά για τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν διάφορα τεχνικά θέματα”, όπως ανέφερε και πρόσθεσε ότι “δεν ξέρουμε την πραγματική χρησιμότητα των self test”, ωστόσο κατά την άποψή του “πάει καλά”.

Για το πότε θα βγάλουμε την μάσκα ο κ. Βατόπουλος είπε ότι “πρεπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την μάσκα” και πρόσθεσε ότι “η μόνη διάκριση που μπορεί να γίνει, μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, είναι οι πρώτοι να μην κάνουν τεστ”.

Τέλος για όσους έχουν κάνει την μία δόση του εμβολίου συμβουλεύει ότι θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν κάνει το εμβόλιο“.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ